Eurobank - Φωκίων Καραβίας: Μεγάλη ρευστότητα για χρηματοδοτήσεις

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 21:21
UPD:21:46
ATHANASSIOS ANAGNOSTOPOULOS

Η Eurobank και η Grant Thornton απένειμαν χθες τα «Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021» σε έξι  ελληνικές επιχειρήσεις που διακρίθηκαν για τη σταθερά ανοδική τους πορεία, τις βέλτιστες πρακτικές, την προσαρμοστικότητα και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση ενός ανθεκτικού και ευέλικτου επιχειρηματικού τοπίου στην Ελλάδα, κρίσιμης σημασίας για το νέο ανοδικό κύκλο της οικονομίας. Στόχος της φετινής διοργάνωσης, ήταν η ανάδειξη της επιχειρηματικής αριστείας που φτάνει, «από την ικανότητα να διακρίνει στη δύναμη να διακρίνεται».

Την έναρξη της φετινής τελετής απονομής των Growth Awards, που πραγματοποιήθηκε στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου και μεταδόθηκε διαδικτυακά, κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό. Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας, που τίμησαν και φέτος την πρωτοβουλία των Growth Awards, ενός θεσμού που για 5η διαδοχική χρονιά φέρνει στο προσκήνιο την επιχειρηματική αριστεία.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Howard Yu, LEGO Professor of Management and Innovation στο IMD Business School, που μίλησε για την επόμενη μέρα στον επιχειρηματικό κόσμο, μετά την πανδημία, και τα χαρακτηριστικά που θα προσδιορίσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση στο μέλλον. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος, Νίκη Λυμπεράκη.

Στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων,Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Η τελετή απονομής των Growth Awards 2021 συμπίπτει με έναν καταιγισμό εξαιρετικά καλών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία: την αναπτυξιακή της επίδοση (16,2% το 2ο τρίμηνο), την ισχυρή αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, τις προσφορές – ρεκόρ στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων και μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών. Η διαρκής βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος σε συνδυασμό με τη χρηματοδοτική «δύναμη πυρός» του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ ανοίγουν παράθυρο ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις να δυναμώσουν και να σταθούν με αυτοπεποίθηση στην ανταγωνιστική παγκόσμια αγορά.».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, αναφέρθηκε στην αφθονία κεφαλαίων που υπάρχουν προς χρηματοδότηση βιώσιμων έργων. Σημείωσε πως όλοι οι πρόδρομοι οικονομικοί δείκτες υπογραμμίζουν το κλίμα καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης.  Επεσήμανε την μείωση των NPEs επισημαίνοντας πως η  Eurobank,  έχει  ήδη φτάσει στο 3ο τρίμηνο του 2021 σε μονοψήφιο δείκτη NPLs, στο 7.5%.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα