Η General Motors ξεπέρασε την Tesla στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 12:45
UPD:12:48
REUTERS/REBECCA COOK

Η General Motors αναμένει να διπλασιάσει τα ετήσια έσοδά της στα 280 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030 και να γίνει ο ηγέτης στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας την Tesla. Το 2020, ο γίγαντας αυτοκινήτων του Ντιτρόιτ κατέγραψε έσοδα 122,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένα κατά 10,8% σε σύγκριση με το 2019 ,λόγω των προβλημάτων με την πανδημία.

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου , Μέρι Μπέιρα δήλωσε ότι η General Motors σκοπεύει να στραφεί σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα και να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της πέρα από την πώληση αυτοκινήτων και φορτηγών. «Βλέπουμε μια τεράστια ευκαιρία να αναπτυχθούμε από την άποψη των ηλεκτρικών οχημάτων και συνεπώς των συνδρομών και των υπηρεσιών», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της GM.

Τα σχέδια του ομίλου αυτοκινήτων είναι πρωτίστως μια ταχεία αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, ώστε το 50% των εργοστασίων στη Βόρεια Αμερική και την Κίνα να μπορούν να παράγουν τέτοια  οχήματα στο μέλλον. Επί του παρόντος, μόνο δύο εργοστάσια της  GM στη Βόρεια Αμερική είναι σε θέση να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα, αλλά σχεδιάζεται να μετατραπούν τουλάχιστον άλλα τρία εργοστάσια σε ηλεκτρικά μέχρι το 2023.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα