Έφυγε από τη ζωή ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Νίκος Αναστασόπουλος

Πέμπτη, 07 Οκτωβρίου 2021 14:13
UPD:14:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ

Έφυγε χθες το απόγευμα από τη ζωή ο Νίκος Αναστασόπουλος σε ηλικία 80 ετών. Ο Νίκος Αναστασόπουλος συνέδεσε τη θητεία του, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας τον ΟΛΠ, από το 2005 μέχρι το 2009, με την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων στον κινεζικό όμιλο Cosco.

Μια παραχώρηση, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να μετεξελιχθεί το λιμάνι του Πειραιά σε ένα από τα τέσσερα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Ο εκλιπών αποφοίτησε ως διπλωματούχος Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Πολυτεχνενείο της Karlsruhe στη Γερμανία το 1970, ενώ είχε διατελέσει γενικός διευθυντής στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ.

Προσωπικός φίλος για δεκαετίες του Πέτρου Παππά, ήταν μέλος της επενδυτικής ομάδας του έλληνα εφοπλιστή, και μέτοχος τόσο στην Star Bulk που είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, αλλά και στην private ναυτιλιακή εταιρεία του ομίλου.

Ο Νίκος Αναστασόπουλος, η ο κ. Νίκος, όπως τον αποκαλούσαν οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, αφού ήταν πολύ κοντά στο προσωπικό, ακόμα και όταν έφυγε από το μεγάλο λιμάνι, κέρδισε τον σεβασμό και των συνδικαλιστών του ΟΛΠ, παρά τις μεγάλες αντιθέσεις που είχαν κατά την περίοδο της παραχώρησης του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων.

Η παρουσία του, στο πηδάλιο του ΟΛΠ, κατά την περίοδο τα παραχώρησης, έχει αναγνωριστεί πως είχε καθοριστική σημασία, προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της τότε κυβέρνησης να περάσει στη νέα εποχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα