Συμφωνία ομίλου Break Even Consulting- ΕΛΛΑΚΜΩΝ με τον αυστριακό ενεργειακό κολοσσό BIOGEST

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 15:20
Δελτίο Τύπου

Σύναψη συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας με τη διεθνούς βεληνεκούς αυστριακή εταιρεία BIOGEST, για εργασίες αποκλειστικής εκπροσώπησης στην ελληνική και κυπριακή αγορά, ανακοινώνει η ΕΛΛΑΚΜΩΝ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, προσφάτως πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ στελεχών των εταιρειών. Συγκεκριμένα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της BIOGEST, Martin Schlerka και ο Εμπορικός Διευθυντής Javier Lizasoain επισκέφτηκαν τα γραφεία των Break Even Consulting και ΕΛΛΑΚΜΩΝ, όπου και οριστικοποίησαν τους όρους της νέας συνεργασίας. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι πρόκειται για μια υψίστης σημασίας συμφωνία τόσο για τις δύο εταιρείες όσο και για τις οικονομίες και τις κοινωνίες της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς η συγκεκριμένη σύμπραξη στοχεύει να πραγματοποιήσει μία πολύ δυναμική είσοδο στις συγκεκριμένες αγορές, με τη δημιουργία μεγάλου αριθμού μονάδων, ενισχύοντας σημαντικά την προσπάθεια των δύο χωρών για στροφή στο νέο παραγωγικό μοντέλο κυκλικής οικονομίας με την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας. 

Ήδη, ακολουθώντας τους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η Ελλάδα ανέπτυξε μια φιλόδοξη ενεργειακή στρατηγική που περιλαμβάνει ελκυστικές συνθήκες για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων βιοαερίου. 

Η αυστριακή εταιρεία Biogest, με την οποία σύναψε στρατηγική συνεργασία η εταιρεία ΕΛΛΑΚΜΩΝ, διαθέτει τεράστια εμπειρία στη διαχείριση των υπολειμμάτων που προέρχονται από αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες, με στόχο την παραγωγή βιοαερίου, στην ευρωπαϊκή αγορά,  καθώς έχει κατασκευάσει και λειτουργεί μεγάλο αριθμό μονάδων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ιταλία, η Αγγλία κ.α.

Ένα μεγάλο μέρος της εμπειρίας αυτής έχει προκύψει, από τη διαχείριση των υπολειμμάτων ελαιοτριβείων, με πολλά έργα να βρίσκονται στη διαδικασία κατασκευής, αυτή την περίοδο. Ο μετασχηματισμός των αγροτο-κτηνοτροφικών υπολειμμάτων και των υπολειμμάτων του ελαιοτριβείου σε βιοαέριο και λίπασμα ανοίγει νέες ευκαιρίες που θα δώσουν λύση σε ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα, θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στη δημιουργία πολλών προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Υπό το πρίσμα αυτό, το νέο μοντέλο ανάπτυξης Ελλάδας και Κύπρου, βασισμένο στην κυκλική οικονομία και την πράσινη ενέργεια, μπορεί να τροφοδοτήσει ένα ποιοτικό άλμα στην οικονομία, που θα προκαλέσει έναν ουσιαστικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας, τροφοδοτείται η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η δημιουργία νέων ειδικοτήτων και η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας, που παραμένει ακόμα και σήμερα σε πολύ χαμηλό επίπεδο στην Ελλάδα.

Επιπλέον, υποστηρίζεται η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, εφόσον εξασφαλίζονται φθηνές πρώτες ύλες, προνοώντας για την επερχόμενη αύξηση των τιμών των περιορισμένων πρώτων υλών και συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση κόστους στις Βιομηχανίες. 

 «Η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες στην αγορά του βιοαερίου από αγροβιομηχανικά υπολείμματα. Επιπλέον, έχουμε παρατηρήσει μια αυξανόμενη πίεση που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές της Μεσογείου για επεξεργασία των υπολειμμάτων που προέρχονται από την παραγωγή ελαιολάδου, για τα οποία έχουμε τη δυνατότητα να προσφέρουμε ουσιαστικές λύσεις», αναφέρει ο Martin Schlerka, Διευθύνων Σύμβουλος της BIOGEST.

Όπως δηλώνουν τα στελέχη της ΕΛΛΑΚΜΩΝ, «Με τη συγκεκριμένη συνεργασία ευελπιστούμε να πραγματοποιήσουμε μία δυναμική είσοδο στην αγορά των καινοτόμων, αλλά και ώριμων, τεχνολογιών κυκλικής οικονομίας, σε Ελλάδα και Κύπρο. Με την εξελιγμένη τεχνολογία της Biogest για παραγωγή πράσινης ενέργειας με τη χρήση βιομάζας, παρέχουμε στους πελάτες μας ένα αναμφισβήτητα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε θέματα ενεργειακής απόδοσης, ενώ παράλληλα, προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη λύση στο πολυσύνθετο και ιδιαίτερα σημαντικό πρόβλημα της διαχείρισης πάσης φύσεως οργανικών αποβλήτων. 

Συνδυάζοντας την πολύ μεγάλη εμπειρία της ΕΛΛΑΚΜΩΝ και της Break Even Consulting στα θέματα των τεχνικών μελετών, αδειοδοτήσεων και σύνταξης φακέλων έργων, οι πελάτες μας λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη λύση σε όλη την αλυσίδα της διαδικασίας επίλυσης του προβλήματός τους και υλοποίησης της λύσης.»

Ποιες είναι οι ΕΛΛΑΚΜΩΝ και Break Even Consulting

Κομβικό ρόλο στη συγκεκριμένη συνεργασία είναι το γεγονός πως η ΕΛΛΑΚΜΩΝ αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο της Biogest σε Ελλάδα και Κύπρο τα τελευταία 5 χρόνια. Η ΕΛΛΑΚΜΩΝ πρόσφατα προσχώρησε στο σχήμα της Break Even Consulting, προσφέροντας μακροχρόνια εμπειρία και ένα μεγάλο ιστορικό στην ελληνική αγορά ΑΠΕ. Τα τελευταία χρόνια έχει διευρύνει τις δραστηριότητές της στον τομέα του μετασχηματισμού των αποβλήτων σε ενέργεια, εστιάζοντας στην παραγωγή ενέργειας μέσω αναερόβιας χώνευσης.

Η Break Even Consulting, με επικεφαλής τον Δρ Μάρκο Μαργαρίτη, είναι μια εταιρεία που αποτελεί σημείο αναφοράς, στους τομείς της περιβαλλοντικής μηχανικής και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην Ελλάδα, και ήδη υλοποιεί σημαντικά έργα και έχει αναπτύξει έναν μεγάλο κύκλο συνεργασιών. Διαθέτει υψηλή επιστημονική επάρκεια και εξειδικευμένο προσωπικό, καθώς επίσης και μεγάλη εμπειρία στην εκπόνηση τεχνικών και τεχνο-οικονομικών μελετών στον τομέα των ΑΠΕ και της διαχείρισης περιβαλλοντικών έργων (διαχείριση υδατικών πόρων και υδάτινων οικοσυστημάτων, διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων).

Η συνεργασία των δύο αυτών εταιρειών αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη, καθότι συνδυάζει επιτυχώς τη σύγχρονη ακαδημαϊκή και επιστημονική κατάρτιση με την εμπειρία και τη γνώση του συγκεκριμένου αντικειμένου, παράγοντας σημαντικό έργο και δημιουργικές δράσεις. 

Ποια είναι η αυστριακή BIOGEST

Η αυστριακή BIOGEST είναι μια πρωτοποριακή και καινοτόμος εταιρεία που ασχολείται με τη μετατροπή οργανικών αποβλήτων σε καθαρή και ανανεώσιμη ενέργεια, προκειμένου να καταπολεμήσει την αύξηση της παραγωγής αποβλήτων και να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας. Έχει την έδρα της στη Βιέννη και αριθμεί περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, μέσα στα οποία ολοκλήρωσε περισσότερα από 160 μεγάλα έργα σε περισσότερες από 20 χώρες. 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα