Tui: Πώληση μετοχών αξίας 1,1 δισ. για να εξοφλήσει τα χρέη της πανδημίας

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 13:03

Η Tui σχεδιάζει να συγκεντρώσει 1,1 δισ. ευρώ από την πώληση μετοχών για να μειώσει το τεράστιο χρέος που συσσωρεύθηκε λόγω της πανδημίας.

Ο μεγαλύτερος tour operator της Ευρώπης πωλεί περισσότερες από 523 εκατομμύρια νέες μετοχές, με την τιμή εγγραφής 2,15 ευρώ ανά μετοχή να συνιστά 35% έκπτωση στην αξία της μετοχής εξαιρουμένων των δικαιωμάτων εγγραφής.

Υπολογίζεται ότι η ρευστότητα της εταιρείας θα φτάσει στα 4,5 δισ. ευρώ, συνεισφέροντας στο να αποπληρώσει το χρέος που συσσωρεύτηκε μετά την πανδημία που έπληξε την ταξιδιωτική βιομηχανία.

«Η προσφορά θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, αυξάνοντας την ικανότητά μας να εκμεταλλευτούμε τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προκύπτουν από τη χαλάρωση των περιορισμών του Covid-19», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Friedrich Joussen. «Θα μας προσφέρει μια κεφαλαιακή δομή πιο κατάλληλη για πιο φυσιολογικές συνθήκες λειτουργίας», πρόσθεσε.

Ο tour operator έκλεισε 5,2 εκατομμύρια ταξιδιώτες για το καλοκαίρι, περίπου 1,1 εκατομμύρια περισσότερους από ό, τι είχε όταν ανακοίνωσε τα στοιχεία του τρίτου τριμήνου πριν από δύο μήνες, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη.

Περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι έκλεισαν πακέτο διακοπών με την Tui τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αριθμός ο οποίος είναι διπλάσιος από τον αριθμό των πελατών τον ίδιο μήνα πριν από ένα χρόνο.

Οι χειμερινές κρατήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο «παρουσιάζουν έντονη τάση» επίσης αφού η κυβέρνηση χαλάρωσε τους ταξιδιωτικούς κανόνες στις 17 Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα