«Πετούν» οι τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη

Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 12:44
UPD:12:45
REUTERS/GLEB GARANICH

Εκτοξεύτηκαν εκ νέου την Τετάρτη οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς «βαθαίνει» η ενεργειακή κρίση στην περιοχή.

Τα ευρωπαϊκά συμβόλαια φυσικού αερίου για παράδοση τον Νοέμβριο σημείωσαν αύξηση σχεδόν 25%, στα 146,58 ευρώ τη μεγαβατώρα από μόλις 18 ευρώ που ήταν πριν από έξι μήνες, λόγω των ανησυχιών για ελλείψεις το χειμώνα.

Η νέα άνοδος των τιμών έρχεται την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε πως θα επανεξετάσει την αγορά ενέργειας της περιοχής και θα εξετάσει την πρόταση για ανανέωση των κανονισμών καθώς προσπαθεί να μην εκτροχιάσει τα σχέδιά της για την αντιμετώπιση των κλιματικών προκλήσεων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να λάβουμε μέτρα πολιτικής», δήλωσε στο ευρωκοινοβούλιο η Επίτροπος Ενέργειας της ΕΕ, Κάντρι Σίμσον.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναγνώρισε ότι το ζήτημα των υψηλών τιμών στην ενέργεια είναι σοβαρό. Όπως είπε, είναι υψίστης σημασίας για την ΕΕ να επενδύσει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειες μακροπρόθεσμα προκειμένου να αποφύγει μελλοντικές αυξήσεις.

«Πιστεύω ότι πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι οι τιμές του φυσικού αερίου εκτοξεύονται. Όμως στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες οι τιμές έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια και παραμένουν σταθερές», εξήγησε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν την έναρξη της συνόδου ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα