Σύμβαση για την κατασκευή του νέου Μεθοριακού Σταθμού Νίκης

Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2007 21:25

Την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2007, στις 12.00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Φλώρινας θα υπογραφεί σύμβαση για την κατασκευή του νέου Μεθοριακού Σταθμού Νίκης, που τόσο εθνικό όσο και ευρωπαϊκό σύνορο με τη F.Y.R.O.M.

Συγκεκριμένα το έργο προβλέπει:

- την κατασκευή ισόγειου κτηρίου τελωνείου έκτασης 700 τ.μ. με στέγαστρο 3.600 τ.μ. για τον άνετο έλεγχο οχημάτων και επιβατών ανεξάρτητα από καιρικές συνθήκες.

- την κατασκευή κτηρίου εξυπηρέτησης επισκεπτών εμβαδού 250 τ.μ. με αίθουσα υποδοχής και εστίασης.

- την κατασκευή καταλύματος για τους εργαζόμενους στο τελωνείο και την αστυνομία, εμβαδού 220 τ.μ.

- την κατασκευή βοηθητικών χώρων όπως γραφεία ελέγχου, χώρος φύλαξης κατασχεθέντων οχημάτων, γεφυροπλάστιγγες, σκοπιές στρατού, λεβητοστάσιο, βιολογικός καθαρισμός, γραφείο ελέγχου απολύμανσης κ. ά.

- την κατασκευή χώρου στάθμευσης

- τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με την κατασκευή οδών πρόσβασης στις εγκαταστάσεις, περίφραξης και πεζοδρομίων και χώρων πράσινου.

Επίσης έχει προβλεφθεί η κατασκευή χώρων για τη στέγαση narc control, ΚΤΕΟ, ΚΑΕ.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 4.882.648,69€ και χρηματοδοτείται σε ποσοστό 75% από το Ε.Π.Τ.Α. και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου σε διάστημα 24 μηνών και την παράδοσή του στα τέλη Φεβρουαρίου 2009.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα