Swiss Re: Κέρδη ρεκόρ μετά τις χαμηλότερες αποζημιώσεις

Αλλά και τις εξαγορές στις οποίες προχώρησε
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 10:29

ΔΙΠΛΑΣΙΑ κέρδη και σε επίπεδα ρεκόρ, εμφάνισε πέρυσι η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο, Swiss Reinsurance Co., καθώς κατέβαλε λιγότερες αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, σε συνδυασμό με την απόκτηση του σκέλους αντασφαλίσεων της General Electric Co.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,6 δισ. ελβετικά φράγκα (3,8 δισ. δολ.) ή 13,49 φράγκα ανά μετοχή από 2,3 δισ. ελβετικά φράγκα ή 7,44 φράγκα ανά μετοχή το 2005, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Swiss Re. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων των 10 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 3,66 δισ. ελβετικά φράγκα.

Πέρυσι, ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής, Jacques Aigrain, συμφώνησε να καταβάλει 7,5 δισ. δολ. για το σκέλος αντασφαλίσεων της GE, βοηθώντας την έτσι να ξεπεράσει την Munich Re και να καταστεί η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο. Η εταιρεία, που αυτόν τον μήνα είπε ότι τα συμβόλαιά της αυξήθηκαν κατά 14% από τις ανανεώσεις τον Ιανουάριο, προσπαθεί να διατηρήσει υψηλά επίπεδα μετά τα σημαντικά προβλήματα που προέκυψαν πέρυσι από τις φυσικές καταστροφές.

Η Swiss Re, που εδρεύει στη Ζυρίχη, είπε ότι σχεδιάζει να αγοράσει ίδιες μετοχές αξίας έως 6 δισ. ελβετικών φράγκων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, συμπεριλαμβανομένου και μεριδίου της GE που κατέχει στην εταιρεία. Το λοιπό 50% της GE θα πουληθεί στην αγορά τις επόμενες ημέρες.

Οι μετοχές της Swiss Re σημείωσαν πέρυσι άνοδο 11%, υπερβαίνοντας την άνοδο 5,9% των μετοχών της Munich Re. Χθες, οι μετοχές της Swiss Re σημείωσαν απώλειες 1,2 φράγκων, φθάνοντας στα 104 ελβετικά φράγκα η μία στη Ζυρίχη, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να διαμορφωθεί στα 38,9 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα