InBev: Υπερδιπλάσια κέρδη από τη Λατινική Αμερική

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 11:38

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑ άνοδο σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης ζυθοποιΐας στον κόσμο, InBev NV, καθώς αυξήθηκε η κατανάλωση μπύρας στην Κίνα, τη Λατινική Αμερική και την Ανατολική Ευρώπη.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 371 εκατ. ευρώ (490 εκατ. δολ.) σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, από 165 εκατ. ευρώ, πριν από ένα έτος. Τα κέρδη της υπερέβησαν τις προβλέψεις των τεσσάρων οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg και εκτιμούσαν ότι αυτά θα ανέλθουν σε 360,4 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της InBev σημείωσαν αύξηση 11%, φθάνοντας στα 3,59 δισ. ευρώ.

Σήμερα, ο οικονομικός διευθυντής της InBev, Felipe Dutra, είπε ότι η ζυθοποΐα θα συνεχίσει να μειώνει το κόστος και να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της σε πιο κερδοφόρα προϊόντα στην Ευρώπη. Η εταιρεία που παράγει τις μπύρες Beck's και Bass και δημιουργήθηκε το 2004 μετά τη συγχώνευση μιας βελγικής και βραζιλιάνικης ζυθοποιΐας, συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών παραγωγής μπύρας που επεκτείνονται από την Κίνας έως τη Λατινική Αμερική, καθώς οι πωλήσεις τους στις ανεπτυγμένες αγορές, μειώνονται.

Απώλειες 11 σεντς, ποσοστό 0,2% σημείωσαν χθες στις Βρυξέλλες οι μετοχές της InBev, φθάνοντας στα 50,11 ευρώ η μία. Η επέκταση στις αναδυόμενες αγορές βοήθησαν τη μετοχή να σημειώσει άνοδο 36% το 2006, υπερδιπλάσια της ανόδου των μετοχών της Anheuser-Busch Cos., της μεγαλύτερης ζυθοποιΐας από πλευράς πωλήσεων στον κόσμο.

Οι μετοχές της InBev σημείωσαν άνοδο 4% στις 15 Φεβρουαρίου, μετά το δημοσίευμα στην εφημερίδα Valor Economico της Βραζιλίας ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για συγχώνευσή της με την Anheuser, την αμερικανική εταιρεία που παράγει τη μπύρα Budweiser. Καμμία από τις δύο εταιρείες δεν σχολίασε το δημοσίευμα.

Η μπύρα που πουλήθηκε το τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκε 15%, φθάνοντας στα 68,5 εκατόλιτρα. Οι όγκοι της σημείωσαν αύξηση 17% στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη, 16% στη Λατινική Αμερική και 62% στην Ασία. Το ύψος των ποτών που πουλήθηκαν στη Βόρειο Αμερική αυξήθηκε 0,8% και στη Δυτική Ευρώπη μειώθηκε 3,3%.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 16% στη Λατινική Αμερική το τρίμηνο και 20% στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, φθάνοντας τα 402 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 36% στην Ασία, φθάνοντας στα 223 εκατ. ευρώ, όπου η εταιρεία έκλεισε την εξαγορά την κινεζικής εταιρείας παραγωγής μπύρας Fujian Sedrin Brewery Co. τον Ιούνιο.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 0,9% στη Βόρειο Αμερική και αυξήθηκαν 1,4% στη Δυτική Ευρώπη.

Για το σύνολο του 2006 τα καθαρά κέρδη της InBev αυξήθηκαν 56%, φθάνοντας στο 1,41 δισ. ευρώ, από 094 εκατ. ευρώ, το προηγούμενο έτος.

Η InBev είπε ότι σχεδιάζει να καταβάλει μέρισμα 72 σεντς ανά μετοχή, από 48 σεντς πριν από ένα έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα