AirAsia: Πρόβλεψη για 10% αύξηση των κερδών

Αποτέλεσμα των νέων προορισμών
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 13:55

ΑΥΞΗΣΗ τουλάχιστον 10% προβλέπεται να εμφανίσουν την τρέχουσα χρήση τα καθαρά κέρδη της AirAsia Bhd., της μεγαλύτερης εταιρείας χαμηλού μεταφορικού κόστους της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, καθώς αυξάνει τους προορισμούς, συμπεριλαμβάνοντας τις πόλεις Λάος, Βιετνάμ και Μιανμάρ, με στόχο να καλύψει τη ζήτηση για φθηνότερα ταξίδια.

Τα καθαρά κέρδη θα σημειώσουν αύξηση σε διψήφιο αριθμό τη χρήση που λήγει στις 30 Ιουνίου, δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής τη AirAsia, Tony Fernandes σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα από τα κεντρικά γραφεία της αεροπορικής εταιρείας, λίγο πιο έξω από την Κουάλ Λουμπούρ. Πέρυσι, τα κέρδη άγγιξαν τα 127,1 εκατ. ρίνγκιτ.

Η AirAsia, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι το δεύτερο τρίμηνο τα καθαρά της κέρδη σχεδόν τριπλασιάστηκαν, φθάνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, δεν έχει ανάγκη άντλησης κεφαλαίων για να πληρώσει αεροσκάφη, σύμφωνα με τον Fernandes. Η αεροπορική εταιρεία επεκτείνεται για να αντιμετωπίσει την επιβατική κίνηση που προβλέπεται να αυξηθεί 50% φέτος και σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των προορισμών της στους 83 από τους 75, με περισσότερες πόλεις στην Ινδονησία, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Οι μετοχές της AirAsia σημείωσαν άνοδο 0,6 σεν, ποσοστό 0,6%, φθάνοντας στο 1,64 ρίνγκιτ η μία σήμερα στην Κουάλα Λουμπούρ. Μέσα στο έτος οι μετοχές της έχουν σημειώσει άνοδο 8,6%,.

Ο Fernandes, που έχει στην κυριότητά του το 19% της AirAsia είπε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια ανταγωνίστρια εταιρεία που να θέλει να αποκτήσει μερίδιο της AirAsia. «Δεν με προσέγγισε κάποιος», είπε, συμπληρώνοντας: «Δεν θα με ενδιέφερε να πουλήσω μέρος του μεριδίου μου».

Η AirAsia έκανε παραγγελία για 50 αεροσκάφη τύπου Α320 από την Airbus SAS στις 8 Ιανουαρίου και έχει την επιλογή παραγγελίας άλλων 50 αεροσκαφών για την κάλυψη υψηλότερης ζήτησης.

Τα καθαρά κέρδη στην αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας αυξήθηκαν στα 150,1 εκατ. ρίνγκιτ το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 51,3 εκατ. ρίνγκιτ, πριν από ένα χρόνο. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 61%, φθάνοντας στα 401 εκατ. ρίνγκιτ.

Η επιβατική κίνηση ενδέχεται να αυξηθεί στα 8,5 εκατ. το 2007, από 8 εκατ. που προβλεπόταν νωρίτερα, είπε χθες η εταιρεία μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι ο μέσος όρος τιμών των εισιτηρίων υποχώρησε 5% το τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα