Ν. Θεσσαλονίκης: Προωθείται η εκταμίευση 5 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών

300 χιλ. ευρώ για κάλυψη λειτουργικών εξόδων της Νομαρχίας
Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 15:14

Δεκτός από τον υπουργό Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο, έγινε σήμερα ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Π. Ψωμιάδης. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η άμεση εκταμίευση 300 χιλιάδων ευρώ για κάλυψη λειτουργικών εξόδων της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης (σχολικές δαπάνες, κάλυψη ενοικίων κλπ) και η άμεση εκταμίευση 200 χιλιάδων ευρώ για αποζημίωση κτηνοτρόφων που υπέστησαν ζημίες λόγω της πυρκαγιάς στην χωματερή των Ταγαράδων.

Ο κ. Παυλόπουλος υποσχέθηκε ότι θα προωθήσει άμεσα την εκταμίευση ποσού περίπου 5 εκατομμυρίων ευρώ για αποζημιώσεις πλημμυροπαθών από τη θεομηνία της 6ης Οκτωβρίου 2006. Τα κονδύλια αυτά αποτελούν μέρος (το 30%) όσων υποσχέθηκε χθες ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστος Φώλιας για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, αναμένει την έγκριση των σχετικών πιστώσεων από τον υπουργό Οικονομικών και Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, ώστε η νομαρχία Θεσσαλονίκης να προχωρήσει σε κάλυψη θέσεων μονίμου προσωπικού μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ.

Επίσης, αναμένεται η υπογραφή της απόφασης του υφυπουργού Εσωτερικών, Απόστολου Ανδρεουλάκου, για εκταμίευση 100 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να ανανεωθεί ο εξοπλισμός των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Επίσης, μετά από παρέμβαση του νομάρχη Π. Ψωμιάδη, ο έτερος υφυπουργός ΕΣΔΔΑ, Αθανάσιος Νάκος, δεσμεύτηκε να εκχωρήσει ειδική πίστωση 100 χιλιάδων ευρώ στον δήμο Αρέθουσας για την αγορά απορριμματοφόρου, η οποία ασφαλώς θα γίνει μετά τις απαραίτητες ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Γεώργιο Κουρή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα