Ενταξη 11 έργων, προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ, στις ΣΔΙΤ

Πέμπτη, 01 Μαρτίου 2007 15:54

Εντεκα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1,6 δισ. ευρώ, εντάχθηκαν στο θεσμικό πλαίσιο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) με απόφαση της αρμόδιας Διϋπουργικής Επιτροπής, που συνεδρίασε σήμερα.

Οπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, η Διϋπουργική Επιτροπή αποφάσισε την ένταξη στις διατάξεις του νόμου 3389/2005 των ακόλουθων έντεκα έργων:

- Νέο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας.

- Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

- Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

- Ενδεκα νέες κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αστυνομίας.

- Ανέγερση Διοικητηρίου για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας.

- Ανέγερση Διοικητηρίου για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αχαΐας.

- Ανέγερση Διοικητηρίου για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Τρικάλων.

- Ανέγερση Διοικητηρίου για τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κορινθίας.

- Ανακατασκευή κτιριακού συγκροτήματος "Δόμπολη" για τη στέγαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.

- Υλοποίηση 23 νέων σχολικών κτιρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων.

- Εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων λειτουργίας σε 12 λιμένες για την κάλυψη των διεθνών κανονισμών ασφαλείας.

Οπως επεσήμανε ο κ. Αλογοσκούφης, έως τώρα έχουν υπαχθεί έργα συνολικού ύψους 2,4 δισ. ευρώ στις διατάξεις του νόμου 3389/2005. Η εξέλιξη αυτή, πρόσθεσε, δείχνει τη βούληση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση του νέου θεσμού, την ταχύτερη υλοποίηση υποδομών και την ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας είπε ότι η υπαγωγή έργων στις ΣΔΙΤ δείχνει την έγνοια για περαιτέρω στήριξη της περιφέρειας.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, σημείωσε πως με τις αποφάσεις θα δημιουργηθούν τα κτίρια που έχουν τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μ. Κεφαλογιάννης, είπε ότι εγκρίθηκε το πρόγραμμα ασφάλειας για τους λιμένες Αθηνών, Πάτρας, Κέρκυρας, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Ηγουμενίτσας κλπ. για την αναβάθμισή τους.

Ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος δήλωσε από την πλευρά του ότι εγκρίθηκαν τρία νέα νοσοκομεία και ότι το κόστος εκτιμάται σε 900 εκατ. ευρώ.

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Καλός είπε ότι εγκρίθηκε το τρίτο κατά σειρά πακέτο έργων στο πλαισιο των ΣΔΙΤ, που αφορά την υλοποίηση 23 νέων σχολικών κτιρίων, συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 77 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα