Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, διευρύνοντας τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες διεθνώς σε οκτώ μήνες, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα μπει σε ύφεση.

Οι μετοχές της Sony Corp., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης στον κόσμο, κινήθηκαν πτωτικά μετά τη συμφωνία να καταβάλει 150,3 εκατ. δολ. για να θέσει τέλος σε αντιδικία για θέμα πατέντας. Οι μετοχές της BHP Billtion όδευαν να κλείσουν τη χειρότερη εβδομάδα από τον Σεπτέμβριο. Πτωτικά κινήθηκαν χθες και οι μετοχές στις ΗΠΑ, καθώς αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στις 142,63 μονάδες στις 12:16 μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Τις πέντε τελευταίες ημέρες σημείωσε απώλειες 3,6%, τις μεγαλύτερες από την εβδομάδα που έληξε στις 14 Ιουλίου του 2006. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 1,3%, ωθώντας τις εβδομαδιαίες του απώλειες στο 5,3%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι λοιπές αγορές, εκτός από το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα, τη Ν. Ζηλανδία ακι την Ταϊλάνδη. Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές της νοτιο-κορεατικής Posco, μετά τη δήλωση του Warren Buffett, του δεύτερου πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, ότι η Berkshire Hathaway Inc. κατέχει το 4% της εταιρείας.

Κυβερνητική έκθεση των ΗΠΑ έδειξε χθες ότι αυξήθηκαν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που πέρασε. Οικονομικοί αναλυτές της UBS AG και της Morgan Stanley, αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προβλέψεις τους για την έκθεση των θέσεων εργασίας που θα ανακοινωθεί την επόμενη εβδομάδα μετά την αύξηση του αριθμού των ανέργων στα υψηλότερα επίπεδα σε 14 μήνες.

Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA), υποχώρησε χθες 0,3%, ωθώντας τις απώλειες της εβδομάδας στο 3,3%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ και την Κίνα, καθώς μερίδα επενδυτών έκρινε ότι οι πρόσφατες απώλειες ήταν υπερβολικές σε σύγκριση με τα δυνητικά κέρδη των εταιρειών. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng αναρριχήθηκε 1%, θέτοντας τέλος στις απώλειες επτά ημερών, τις μακροβιότερες σε χρονικό διάστημα 17 μηνών. Στη Σαγκάη, ο Shanghai and Shenzhen 300 Index σημείωσε άνοδο 1,6%, περιορίζοντας τις απώλειες της εβδομάδας στο 6,2%.

Oι μετοχές της Posco, της τρίτης σε μέγεθος χαλυβουργίας στον κόσμο, σημείωσαν άνοδο 3,4%, φθάνοντας στα 365.000 ουόν ημία. Η Berkshire Hathaway, εταιρεία ασφαλειών και επενδύσεων που ανήκει στον Buffet, κατείχε έως τα τέλη του 2006 συνολικά 3,49 εκατ. μετοχές της Posco, σύμφωνα με την ετήσια επιστολή του δισεκατομμυριούχου προς τους μετόχους της εταιρείας, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα