Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2001 11:32
UPD:12:19

Σημαντική άνοδο σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών με πετρελαιοειδή στην Ευρώπη, με πρώτη την Shell Transport & Trading Co., στο πλαίσιο της αισιοδοξίας που επικρατεί ότι οι τιμές του αργού πετρελαίου θα αυξηθούν αυτήν την εβδομάδα, λόγω της επίθεσης των πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας στην Βαγδάτη, την Παρασκευή.

H μετοχή της Shell Transport & Trading Co., η οποία κατέχει το 40% του ομίλου Royal Dutch/Shell, κέρδισε συνολικά τέσσερις πένες.

Οπως μετέδωσε το Bloomberg News, υπάρχει το ενδεχόμενο το Ιράκ να ανταποδώσει τα «πυρά» με την παύση των εξαγωγών πετρελαίου. Κατά περιόδους, οι χώρες του Περσικού Κόλπου έχουν σταματήσει να εξάγουν «μαύρο χρυσό», λόγω των μεταξύ τους διενέξεων με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και της νομοθεσίας, βάσει της οποίας ελέγχoνται οι πωλήσεις τους σε πετρέλαιο.

Η μετοχή της BP Amoco Plc, της τρίτης σε μέγεθος εταιρείας πετρελαιοειδών στον κόσμο, κέρδισε 3,5 πένες, φθάνοντας τις 570,5. Η μετοχή της Τotal Fina Elf S.A. (η τρίτη σε μέγεθος στην Ευρώπη) σημείωσε άνοδο κατά 0,9 ευρώ, φθάνοντας τα 158,5 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα