Μacquarie Bank: Πρόβλεψη για υψηλότερα κέρδη το β' εξάμηνο

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 09:20

ΣΤΗΝ προς τα πάνω αναθεώρηση της πρόβλεψης για τα κέρδη της, προχώρησε η Macquarie Bank Ltd., η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία της Αυστραλίας, μετά την άνοδο των αμοιβών για διαχείριση επενδύσεων και εξαγορών.

Τα κέρδη το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης θα αυξηθούν τουλάχιστον 47%, στα 638 εκατ. δολ. Αυστραλίας (500 εκατ. δολ. ΗΠΑ), υψηλότερα από την προ μηνός πρόβλεψή της, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η τράπεζα πέρυσι πραγματοποίησε καθαρά κέρδη 434 εκατ. δολ. Αυστραλίας.

Η Macquarie συμμετείχε σε δύο από τις 10 μεγαλύτερες εξαγορές που έγιναν το 2006 στον κόσμο, κατακτώντας την πρώτη θέση στο σκέλος εξαγορών στην Αυστραλία. Η τράπεζα ενδέχεται να εισπράξει 150 εκατ. δολ. Αυστραλίας σε αμοιβές για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών που συμφωνήθηκαν στην εξαγορά της Thames, σύμφωνα με την εκτίμηση της UBS AG τον Οκτώβριο.

Οι μετοχές της Μacquarie έκλεισαν με άνοδο 1,35 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 81,35 δολ. Αυστραλίας σήμερα στο Σύδνεϋ. Πέρυσι σημείωσαν άνοδο 32%, περίπου διπλάσια της ανόδου των 55 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον S&P/ASX 200 Finance Index.

Στο σύνολο της χρήσης που λήγει στις 31 Μαρτίου, τα κέρδη θα είναι τουλάχιστον 50% υψηλότερα από κέρδη 916 εκατ. δολ. Αυστραλίας που εμφάνισε την προηγούμενη χρήση.

Το πρώτο εξάμηνο της χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, τα κέρδη σημείωσαν άνοδο 51%, φθάνοντας στα 730 εκατ. δολ. Αυστραλίας, αποτέλεσμα των έκτακτων εσόδων 92 εκατ. δολ. Αυστραλίας, από την πώληση μεριδίου στη Macquarie Goodman Group.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg η τράπεζα παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε 78 συμφωνίες πέρυσι, αξίας 74,7 δισ. δολ. ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα