Σερβία: Και η Gazpromneft ενδιαφέρεται για τη NIS

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 09:57

Ο υφυπουργός ενέργειας και εξόρυξης της Σερβίας, κ. Slobodan Sokolovic ανακοίνωσε χθες πως η ρωσική εταιρεία Gazpromneft εκδήλωσε ενδιαφέρον να συμμετάσχει στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της χώρας Naftna Industrija Srbije (NIS).

Σε δηλώσεις του ο κ. Sokolovic ανέφερε πως αντιπροσωπεία της Gazpromneft συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους του υπουργείου και ενημερώθηκε σχετικά με τους όρους των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της NIS προκειμένου να λάβει την οριστική της απόφαση.

Σύμφωνα με τον κ. Sokolovic οι αντιπροσωπεία της Gazpromneft θα επισκεφτεί τις παραγωγικές και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις της εταιρείας και θα έχει επαφές με διοικητικά της στελέχη.

Για την ιδιωτικοποίηση της NIS έχουν επίσης εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον μεγάλες ξένες εταιρείες του κλάδου όπως η MOL, OMV, Lukoil, Ελληνικά Πετρέλαια, Rompetrol και KMP.

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Ιανουαρίου 2006 η κυβέρνηση της Σερβίας μετά από διεθνή διαγωνισμό επέλεξε την Merrill Lynch-Raiffeisen Investment ως σύμβουλο ιδιωτικοποίησης της NIS.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΠΕ



Σχολιασμένα