Adecco: 23% υψηλότερα καθαρά κέρδη το δ' τρίμηνο

Από τους φόρους
Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 11:23

ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ κατά 23% κέρδη εμφάνισε το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης η Adecco SA, αποτέλεσμα των έκτακτων εσόδων από φόρους, σε συνδυασμό με την εύρεση πιο εξειδικευμένου προσωπικού.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 212 εκατ. ευρώ (270 εκατ. δολ.) από 171 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στην Ελβετία. Κατά μέσον όρο πέντε οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανήρχοντο σε 149 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 8%, φθάνοντας στα 5,3 δισ. ευρώ.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Adecco, Dieter Scheiff, είπε ότι διαθέτει 1,5 δισ. ευρώ για εξαγορές, με στόχο την εύρεση ανθρώπων σε πιο κερδοφόρα επαγγέλματα, όπως δικηγόρους και μηχανικούς, μετά την αγορά πέντε ανταγωνιστριών της σε δύο χρόνια. Η μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη, τροφοδότησε επίσης τη ζήτηση για λιγότερα εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό.

Η Adecco θα ζητήσει την έγκριση των μετόχων για την αύξηση του μερίσματος κατά 20%, στο 1,2 ελβετικά φράγκα (1 δολ.) ανά μετοχή.

Στη Γαλλία, όπου η Adecco το Νοέμβριο αντικατέστησε τη διοίκησή της μετά την μείωση της κερδοφορίας, οι πωλήσεις αυξήθηκαν 8%, φθάνοντας στο 1,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 20%, στα 76 εκατ. ευρώ, ωστόσο η κερδοφορία μειώθηκε, όταν εξαιρέθηκε η επίδραση των προβλέψεων.

Τα έσοδα στη Βόρειο Αμερική μειώθηκαν 10%, στα 875 εκατ. ευρώ και σημείωσαν άνοδο 15%, φθάνοντας στα 494 εκατ. ευρώ στη Βρετανία και την Ιρλανδία. Στη Γερμανία, όπου η εταιρεία δαπάνησε 666 εκατ. ευρώ για να αγοράσει την Deutscher Industrie Service AG, οι πωλήσεις υπερδιπλασιάστηκαν, φθάνοντας τα 231 εκατ. ευρώ.

Η Adecco επιβεβαίωσε τον ετήσιο στόχο ανάπτυξης των εσόδων από 7% έως 9%. Επίσης επανέλαβε τον στόχο για τα λειτουργικά της κέρδη, πλέον του 5% και την απόδοση κεφαλαίου πάνω από το 25% το 2009.

Σημειώνεται ότι στην Ευρωζώνη ο δείκτης ανεργίας υποχώρησε στο 7,45 τον Ιανουάριο και σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ, αλλά και στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών του 3% στην Ελβετία, όπου εδρεύει η Adecco.

Οι μετοχές της Adecco σημείωσαν πέρυσι άνοδο 12%, έναντι ανόδου 39% των μετοχών της Manpower Inc. των ΗΠΑ, της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας του κλάδου παγκοσμίως και της ανόδου 3% των μετοχών της Vedior NV, της τρίτης μεγαλύτερης του κλάδου στον κόσμο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα