Σουφλιάς: Πιάνει δουλειά ο «Νίνης» στην επέκταση προς Ελληνικό

Παρασκευή, 02 Μαρτίου 2007 11:41
UPD:11:46

Σε λειτουργία τίθεται ο Μετροπόντικας στην επέκταση του ΜΕΤΡΟ στην Γραμμή 2 προς το Ελληνικό, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. Ήδη όπως είπε ο υπουργός, το Μηχάνημα Ολομέτωπης Διάνοιξης Σηράγγων ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία του.

Το μηχάνημα λειτουργεί καθόλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα, και συνολικά θα απασχολούνται σε αυτό (σε 3 βάρδιες) 120 εξειδικευμένα στελέχη από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Όπως είπε ο υπουργός, υπολογίζεται ότι σε 1,5 χρόνο από σήμερα θα έχει φτάσει στον ¶γιο Δημήτριο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χαριτολογώντας ο κ. Σουφλιάς, «τον Μετροπόντικα τον ονομάζω "Νίνη" περιμένοντας με μαεστρία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα να βάλει γκολ στον ¶γιο Δημήτριο».

Εκτός από την έναρξη λειτουργίας του Μετροπόντικα, ο υπουργός διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι η συνολική κατασκευή της επέκτασης της Γραμμής 2 προς το Ελληνικό προχωρεί με εντατικούς ρυθμούς και ακολουθείται πιστά το χρονοδιάγραμμα του έργου.

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, έχουν υλοποιηθεί οι εγκαταστάσεις σε 14 εργοταξιακούς χώρους και υπολείπονται 3 μικροί χώροι εισόδων/εξόδων των Σταθμών. Έχουν εκτελεσθεί συνολικά 150 γεωτρήσεις κατά μήκος της χάραξης της Γραμμής της επέκτασης και σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η εκπόνηση των επιμέρους εκθέσεων της γεωτεχνικής αξιολόγησης. Έχει εγκατασταθεί ο εξοπλισμός για την γεωμηχανική και δομητική παρακολούθηση του έργου και ολοκληρώνονται οι εργασίες για την αυτοματοποιημένη συλλογή και μεταφορά των δεδομένων.

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι αρχαιολογικές έρευνες σε 6 εργοταξιακούς χώρους, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται αρχαιολογική ανασκαφή στους Σταθμούς «¶λιμος» και «Αργυρούπολη» όπου ανακαλύφθηκαν ευρήματα από αρχαίους οικισμούς, τάφους, οδούς και λατομεία.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκονται οι εργασίες παρακάμψεων δικτύων κοινής ωφελείας, ενώ υλοποιήθηκαν οι 4 κύριες κυκλοφοριακές παρακάμψεις που θα επιτρέψουν την κατασκευή των σταθμών και φρεάτων του έργου που επηρεάζουν την Λεωφ. Βουλιαγμένης και παρακείμενες οδούς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα