Δεύτερη ημέρα απωλειών για το αργό

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα μειωθεί, περιορίζοντας τη ζήτηση του καυσίμου.

Οι ασιατικές μετοχές κινήθηκαν πτωτικά, διευρύνοντας τη παγκόσμια πτώση που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση τουλάχιστον 1,5 τρισ. δολ., από τη χρηματιστηριακή αξία των μετοχών διεθνώς. Οι μετοχές στις ΗΠΑ σημείωσαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Ιανουάριο του 2003, μετά την μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, υποχώρησε έως 83 σεντς, ποσοστό 1,4%, φθάνοντας στα 60,81 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 12 το μεσημέρι ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκε στα 61,03 δολ. το βαρέλι.

Στις 2 Μαρτίου τα συμβόλαια απώλεσαν 36 σεντς, ποσοστό 0,6% φθάνοντας στα 61,64 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας για πρώτη φορά απώλειες μέσα σε οκτώ ημέρες. Το πετρέλαιο βρίσκεται 2,1% χαμηλότερα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Στο Λονδίνο το μπρεντ για τα συμβόλαια του Απριλίου, υποχώρησε έως 93 σεντς, ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 61,15 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο ICE Futures. Στις 12:03 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το μπρεντ διαπραγματεύθηκε στα 61,39 δολ. το βαρέλι.

Ο πρώην πρόεδρος της Federal Reserve, Alan Greenspan, είπε στις 26 Φεβρουαρίου ότι δεν μπορεί να αποκλείσει μία ύφεση φέτος, όπως μετέδωσε το Associated Press. Ο πρόεδρος της Fed στο Σαιντ Λούϊς, William Poole, είπε στις 2 Μαρτίου, ότι αυτό, αν και απίθανο, μπορεί να υπάρξει μία ύφεση στις ΗΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα