Singapore Power, Babcock & Brown: Προσφορά εξαγοράς της Alinta

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 09:29

ΣΧΕΔΙΑ να συνεργαστεί με την Babcock & Brown Ltd. στην προσφορά ύψους 9 δισ. δολ. Αυστραλίας (7 δισ. δολ.) για την εξαγορά της Alinta Ltd. της Αυστραλίας, κάνει η Singapore Power Ltd., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την εμπορική συναλλαγή, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

H Singapore Power και η Babcock με έδρα το Σύδνεϋ, ενδέχεται να καταθέσουν την προσφορά τους για την Alinta που εδρεύει στο Περθ της Αυστραλίας στις 12 Μαρτίου, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επίσημη ανακοίνωση. Οι τράπεζες προσκλήθηκαν να δανείσουν την κρατική Singapore Power κατά το ήμισυ του ποσού της προσφοράς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. Η Babcock θα πάρει δάνεια για το δικό της μερίδιο στην Αυστραλία. Οι μετοχές της Alinta αναρριχήθηκαν σε ποσοστό 4,5%.

Η Singapore Power και η Babcock θα αποκτήσουν αγωγούς αερίου και μονάδες ηλεκτρικής ενεργείας σε όλη την Αυστραλία, την πέμπτη σε μέγεθος οικονομία της περιφέρειας Ασίας-Ειρηνικού, καθώς η έκρηξη των τιμών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, αυξάνουν τη ζήτηση για ενέργεια. Η Alinta προσκάλεσε για προσφορές τον Ιανουάριο μετά την πρόταση της διοίκησης για εξαγορά. Η προσφορά της Babcock, αξίας περίπου 18,23 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή θα είναι 29% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος των μετοχών της Alinta, στις 2 Μαρτίου.

Η Singapore Power δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε την προσφορά ή τον δανεισμό, στις απαντήσεις των ερωτημάτων που τέθηκαν μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η Babcock & Brown, η δεύτερη σε μέγεθος επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας, δεν σχολιάζει τις εικοτολογίες της αγοράς, είπε η εκπρόσωπός της, Kelly Hibbins. Ο εκπρόσωπος της Alinta, Tony Robertson, δεν σχολίασε το θέμα.

Συγχωνεύσεις και εξαγορές ύψους περίπου 17,4 δισ. δολ. που σχετίζονται με τον τομέα της ενεργείας και των χημικών, έχουν ανακοινωθεί φέτος σε Ασία-Ειρηνικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. Οι συγχωνεύσεις εταιρειών που ανακοινώθηκαν το 2005 σε Ασία-Ειρηνικό στον τομέα της ενεργείας και των χημικών, ανήλθαν στο 2005 σε 30,8 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα