Βritish Airways: Η μεγαλύτερη πτώση των μετοχών σε 5,5 χρόνια

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 11:21

ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ απώλειες σε χρονικό διάστημα 5,5 ετών, σημείωσαν ο μετοχές της τρίτης μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της Ευρώπης, British Airways Plc, μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Ευρωπαϊκή Ενωση για προσωρινή χαλάρωση των περιορισμών στην αγορά υπερατλαντικών πτήσεων ύψους 18 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές υποχώρησαν έως 50,5 πένες, ποσοστό 9,5%, φθάνοντας στις 481 πένες η μία και σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 20 Σεπτεμβρίου του 2001, ενώ ήταν 6,5% χαμηλότερα στις 8:29 π.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Φέτος οι μετοχές της αεροπορικής εταιρείας έχουν υποχωρήσει 5,8%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 5,7 δισ. λίρες στερλίνες (10,9 δισ. δολ.).

Η συμφωνία «Ανοιχτοί Ουρανοί» θα καταργήσει του κανόνες που επιτρέπουν μόνο στην British Airways, την Virgin Atlantic Airways Ltd., τη United Airlines της UAL Corp. και την American Airlines της AMR Corp., να πετούν μεταξύ των ΗΠΑ και του αεροδρομίου Heathrow του Λονδίνου. Περίπου το 60% των εσόδων της British Airways, προέρχεται από τις υπερατλαντικές της πτήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα