Blackstone: Αγοράζει την Tussauds Group για 1,9 δισ. δολ.

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 12:24

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του Tussauds Group αντί ποσού 1 δισ. λιρών Αγγλίας (1,9 δισ. δολ.) έκλεισε η Blackstone Group LP, συνδυάζοντας το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussauds στο Λονδίνο, με τα θεματικά πάρκα Legoland στο London Eye.

O Merlin Entertainments Group της Blackstone θα αποκτήσει τον όμιλο Tussauds από την Dubai International Capital LLC, μια εταιρεία που έχει την κρατική στήριξη και αγόρασε τα μουσεία των κέρινων ομοιωμάτων πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η Dubai θα αποκτήσει μερίδιο 20% στη συνδυασμένη εταιρεία που θα δημιουργηθεί.

Η διευρυμένη εταιρεία θα έχει 50 σημεία από το Alton Towers στη Βρετανία έως τα θεματικά πάρκα Gardaland της Ιταλίας, με αποτέλεσμα να καταστεί η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης θεματικών πάρκων στον κόσμο μετά την Walt Disney Co., ιδιοκτήτρια των Disneyland.

Η Tussauds έχει ρίζες από το 1802 όταν η Madame Tussaud έφερε τη συλλογή κέρινων στο Λονδίνο, προσελκύει περισσότερους από 14 εκατ. επισκέπτες ετησίως. Στο μουσείο της στο Λονδίνο, όπου υπάρχουν κέρινα ομοιώματα μοντέλων και διασημοτήτων, περιλαμβάνει τα αντίστοιχα του David Beckham, του Brad Pitt και της Kylie Minogue.

Με βάση το Τσέσινγκτον της Νοτίου Αγγλίας, η Tussauds διαχειρίζεται θεματικά πάρκα στη Βρετανία, όπως το Alton Towers και το Chessington World of Adventures.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα