Sino Gold: Προς πώληση μετοχών 148 εκατ. δολ. στο Χονγκ Κονγκ

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 13:10

ΣΧΕΔΙΑ για την πώληση μετοχών αξίας έως 1,16 δισ. δολ. (148 εκατ. δολ.) σε μετοχές στο Χονγκ Κονγκ για να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της κάνει η Sino Gold Mining Ltd., η οποία αναπτύσσει το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο χρυσού της Κίνας.

Η πώληση 21 εκατ. μετοχών θα τεθεί σε τιμή έως 55 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Sino Gold, προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Η Sino θέλει να πουλήσει μετοχές στο Χονγκ Κονγκ για να αυξήσει την ελκυστικότητα της εταιρείας σε επενδυτές που επιδιώκουν να ευνοηθούν από την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας της ταχύτερα αναπτυσσόμενης μεγάλης οικονομίας στον κόσμο. Μόνο δύο είναι εισηγμένες μεταλλουργίες στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ με ορυχεία στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση Sino Gold τον Οκτώβριο.

Οι μετοχές της Sino Gold υποχώρησαν 41 σεντς, ποσοστό 5,7%, φθάνοντας στα 6,84 δολ. Αυστραλίας η μία στις 4:10 μ.μ. κατά το τέλος της συνεδρίασης στην Αυστραλία, έναντι πτώσης 2,3%,του γενικού δείκτη της Αυστραλίας. Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι μετοχές στην περιφέρεια Ασίας-Ειρηνικού, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα σταματήσει.

Η Sino Gold θα πουλήσει περίπου 19 εκατ. μετοχές ή 12% του μετοχικού κεφαλαίου της.

Η Gold Fields Ltd., η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χρυσού στον κόσμο, θα κατέχει το 15,4% της Sino Gold, μετά την πώληση των μετοχών στο Χονγκ Κονγκ, παραμένοντας ο μεγαλύτερός της μέτοχος.

Τη προτεινόμενη πώληση θα διαχειριστεί η Μorgan Stanley, ενώ η τιμή των μετοχών αναμένεται να οριστεί στις 8 Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα