ΕΤΑ: Aσφαλές τo Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

«Το μόνο που ανταποκρίνεται πλήρως στις κατά νόμον απαιτήσεις ασφαλείας»
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 18:15
UPD:18:31

Ανακοίνωση σε απάντηση δημοσιεύματος της «Καθημερινής της Κυριακής της 04/03/2007, στο οποίο τίθενται ερωτήματα αναφορικά με θέματα ασφαλείας του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, εξέδωσε η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΕ (ΕΤΑ). Όπως υπογραμμίζει η ΕΤΑ, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού είναι το μόνο κέντρο στην Ελλάδα, το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στις κατά νόμον απαιτήσεις ασφαλείας, όπως προκύπτει από έγγραφο του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ με ημερομηνία 20/12/2006.

Επισημαίνεται ακόμη, πως τo Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού καλύπτεται από μελέτη πυροπροστασίας, όπου αποτυπώνεται ακριβώς η υφιστάμενη κατάσταση, και η οποία έχει εγκριθεί από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία ¶μφισσας (αριθμός πρωτοκ. 2232 Φ.701.23/419). Η εν λόγω έγκριση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας -υπογραμμίζεται- μαζί με τα άλλα κατά νόμον πιστοποιητικά, έχει τεθεί υπ’όψιν του ΕΟΤ, ο οποίος με την από 11/12/2006 Έκθεση Ελέγχου Χιονοδρομικού Κέντρου, έχει πιστοποιήσει την τήρηση των προβλεπομένων μέτρων ασφαλείας για την τρέχουσα χιονοδρομική περίοδο.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης, πως ΕΤΑ προέβη πριν από την έναρξη της χιονοδρομικής περιόδου 2006 – 2007 σε σειρά ενεργειών (όπως επισκευή του δικτύου πυροσβεστικών φωλεών, τοποθέτηση συστήματος πυρανίχνευσης, καθαρισμός χώρου στάθμευσης εντός του σταθμού από παλαιά και εύφλεκτα υλικά, απομάκρυνση λιπαντικών και ελαστικών από τον σταθμό, προγραμματισμός και διενέργεια καθημερινών ελέγχων) ώστε να προσφέρει το μέγιστο δυνατό βαθμό ασφαλείας τους επισκέπτες και τους εργαζόμενους στο Κέντρο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα