Marfin F.G.: Αύξηση κεφαλαίου κατά 5,19 δισ. ευρώ - Τιμή διάθεσης 6,70 ευρώ η μετοχή

14 νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 18:35

Τις εταιρικές πράξεις και τους όρους της αύξησης κεφαλαίου που θα προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που πραγματοποιείται την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2007 αποφάσισε σήμερα το δ.σ. της Marfin Financial Group.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας θα ανέρχεται σε 5.190.223.862,60 ευρώ και θα γίνει με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με τιμή διάθεσης 6,70 ευρώ και ονομαστική αξία 0,54 ευρώ.

Συνολικά θα εκδοθούν 774.660.278 νέες μετοχές με αναλογία 14 νέες μετοχές για κάθε 1 παλαιά.

Παράλληλα έχει υποβληθεί αίτημα προς το Χρηματιστήριο Αθηνών για την τυχόν απαιτούμενη προσαρμογή του υφιστάμενου κανονιστικού πλαισίου λαμβανομένων υπόψη των χαρακτηριστικών της προτεινομένης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.

Με την αύξηση κεφαλαίου θα χρηματοδοτηθούν οι νέες δραστηριότητες της εταιρείας οι οποίες συνίστανται σε εξαγορές εταιρειών, μετοχικές συμμετοχές και επενδύσεις (by-out and equity investments) στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώθηκε ότι η Marfin Popular Bank βασικός μέτοχος με 95%, προτίθεται να λάβει απόφαση σύμφωνα με την οποία δεν θα ασκήσει το δικαίωμα συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.

Ο απολογισμός χρήσης που αφορά την αξιοποίηση των αντληθέντων κεφαλαίων σύμφωνα με τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της 29/9/2005 βρίσκεται στον διαδικτυακό τόπο www.marfingroup.gr

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο θα προτείνει στη Γενική Συνέλευση τη διανομή μερίσματος ύψους 4,41 ευρώ ανά μετοχή και την επιστροφή κεφαλαίου 10,92 ευρώ δηλαδή συνολικά την διανομή 15,33 ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος το Διοικητικό Συμβούλιο θα εισηγηθεί στη Γενική Συνέλευση των μετόχων την αλλαγή της επωνυμίας και του διακριτικού τίτλου της εταιρείας, σε Marfin Investment Group (MIG), ενώ θα εκλέξει και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα