ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει υπεύθυνος για την απώλεια στο Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων;

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 19:03
UPD:19:08

«Απέναντι στο μέγα σκάνδαλο που υπάρχει με τη διαχείριση των αποθεματικών του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων, ο κ. Τσιτουρίδης προτάσσει την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου.

Απαντούμε ευθέως, το θεσμικό πλαίσιο δεν είναι παραβάν για να κρύψει ο κ. Τσιτουρίδης παρανομίες που έχουν γίνει ή τις δικές του ευθύνες για την κακοδιαχείριση των ασφαλιστικών Ταμείων, τα οποία εποπτεύει και έχει ευθύνη γι' αυτά», σχολίασε η υπεύθυνη Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη.

«Εχουμε τρία πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα.

Πρώτον. Υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου των Δημοσίων Υπαλλήλων που αναφέρεται συγκεκριμένα στην εταιρεία ΑΚΡΟΠΟΛΗ; Ποιος πήρε την απόφαση να πάει σε αυτή την εταιρεία;

Δεύτερον. Γιατί είχε επιλεγεί αυτή η εταιρεία, η οποία είχε τιμωρηθεί το 2004 με πρόστιμο 1.000.000 ευρώ για πλασματικές εγγραφές. Γιατί δεν είχε επιλεγεί μια εταιρεία του ευρύτερου δημόσιου τομέα όπως η αντίστοιχη εταιρεία του ΙΚΑ ή του ΟΤΕ, που έχουν συνετή διαχείριση και πολύ μεγαλύτερα κέρδη.

Τρίτον. Υπάρχει εποπτεία ή δεν υπάρχει από το Υπουργείο του για αυτά που γίνονται στα ασφαλιστικά Ταμεία. Ο κ. Ευγένιος Παπαδόπουλος, ειδικός Γραμματέας, τον οποίο ο ίδιος διόρισε έχει ευθύνη ή δεν έχει; Και αναγνωρίζει εντέλει ο κ. Τσιτουρίδης ότι υπάρχει δική του ευθύνη στα θέματα των ασφαλιστικών ταμείων ή κάνει απλώς τον ουδέτερο παρατηρητή; Γι' αυτή την απώλεια, που υπολογίζεται μόνο στο Ταμείο των Δημοσίων Υπαλλήλων σε 6.000.000 ευρώ, υπάρχει υπεύθυνος;

Εμείς θα ζητήσουμε και από τη Βουλή, όπου κλιμακώνουμε την αντιπαράθεσή μας να κατατεθούν όλα τα στοιχεία για όλα τα Ταμεία και θα επανέλθουμε και αύριο και σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα