EasyJet: Έχασε τον έλεγχο έπειτα από 26 χρόνια ο Στέλιος Χατζηιωάννου

Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 18:58
UPD:19:14
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στο 15,3%, έναντι 25,3% προηγουμένως, έπεσε το ποσοστό του Στέλιου Χατζηιωάνου στην easyJet, καθώς δεν μετείχε στην αύξηση κεφαλαίου 1,2 δισ. λιρών που προχώρησε η εταιρεία για να ενισχύσει το ταμείο της.

Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας που είναι γνωστός στη Βρετανία ως Sir Stelios, επέλεξε να μην συμμετάσχει με αποτέλεσμα το ποσοστό του να υποστεί dilution, και για πρώτη φορά ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας να χάσει το έλεγχο της εταιρείας που ίδρυσε καθώς δεν μπορεί πλέον να ασκεί βέτο σε κρίσιμες αποφάσεις του ΔΣ που απαιτούν πλειοψηφία από το 75% των μετόχων.

Τα τελευταία χρόνια, ο Στέλιος Χατζηιωάννου είχε έρθει σε σύγκρουση με τη διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας για τα σχέδια επέκτασής της, ενώ είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα στήριζε το ΔΣ στην περίπτωση που ζητούσε ξανά ενέσεις ρευστού.

Εξάλλου, πρόσφατα η εταιρεία αποκάλυψε ότι η Wizz Air τής υπέβαλε πρόταση εξαγοράς, την οποία η easyJet αρνήθηκε.

Ο κ. Χατζηιωάννου ίδρυσε της εταιρεία το 1995 με δάνειο 5 εκατ. λιρών από τον εφοπλιστή πατέρα του.

Όταν η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο επιχειρηματίας κράτησε περίπου το ένα τρίτο των μετοχών της, το οποίο διατηρούσε έως και σχετικά πρόσφατα.

Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερος Ελληνοκύπριους επιχειρηματίες με την περιουσία του να ανέρχεται περίπου στα 1,45 δισ. δολάρια.  Τον τίτλο του ιππότη (Sir) τον έλαβε το 2006 από την Βασίλισσα Ελισάβετ για τις υπηρεσίες του στην επιχειρηματικότητα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα