Σε χαμηλά επίπεδα η χρήση των εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν

Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2007 20:48

Πάνω από το ένα τρίτο των ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν παρουσία στο Διαδίκτυο και το 28% διαθέτουν δική τους ιστοσελίδα. Σχεδόν οι μισές από τις επιχειρήσεις (ποσοστό 47,24%) που έχουν πάνω από δύο Η/Υ, διαθέτει εσωτερικό δίκτυο σύνδεσης μεταξύ τους.

Το επίπεδο υποδομής των επιχειρήσεων είναι σχετικά ικανοποιητικό για την υιοθέτηση βασικών εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν.

Αυτά τα συμπεράσματα προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από έρευνα που διενήργησε το Εθνικό Δίκτυο Ερευνας και Τεχνολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Εκπαιδευτική Στήριξη του Δικτυωθείτε", όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας και ο υφυπουργός Τ. Νεράντζης.

Ωστόσο, αν και η πλειονότητα των επιχειρήσεων διαθέτει τα μέσα (υποδομή) για την υιοθέτηση εφαρμογών ηλεκτρονικού επιχειρείν, η χρήση των εφαρμογών αυτών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Μόλις το 16% δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να πραγματοποιήσουν ηλεκτρονικές παραγγελίες και το 8% δίνει τη δυνατότητα πραγματοποίησης ηλεκτρονικών πληρωμών.

Ο παραδοσιακός και οικογενειακός χαρακτήρας είναι ακόμη κυρίαρχος μεταξύ των πολύ μικρών επιχειρήσεων και το γεγονός αυτό αποτέλεσε σε πολλές περιπτώσεις ανασταλτικό παράγοντα στην υιοθέτηση πιο εξειδικευμένων μορφών ηλεκτρονικού επιχειρείν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα