Ελαφρά διαφοροποίηση του αργού

Μετά τη χθεσινή του υποχώρηση, καθώς εικάζεται ότι θα μειωθεί η ζήτηση
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 07:02

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσε το αργό πετρέλαιο, μετά την υποχώρησή του τις δύο τελευταίες ημέρες στη Ν. Υόρκη, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα σταματήσει, περιορίζοντας τη ζήτηση για καύσιμα.

Ο Standard & Poor's 500 Index έχει υποχωρήσει 5,2% από τις 27 Φεβρουαρίου, εν μέσω της πτώσης των διεθνών Xρηματιστηρίων που σηματοδότησαν οι απώλειες των κινεζικών μετοχών. Οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών στις ΗΠΑ, αναπτύχθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό σε περίπου τέσσερα χρόνια τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Απριλίου, διαπραγματεύθηκε στα 60,17 δολ. το βαρέλι, 10 σεντς υψηλότερα κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 11:48 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Τα συμβόλαια νωρίτερα υποχώρησαν έως 42 σεντς, φθάνοντας στα 59,65 δολ. το βαρέλι. Οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει 3,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Χθες το πετρέλαιο υποχώρησε 1,57 δολ., ποσοστό 2,6%, φθάνοντας στα 60,07 δολ. το βαρέλια και στα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 21 Φεβρουαρίου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Απριλίου, διαπραγματεύθηκε στα 60,68 δολ. το βαρέλι, 14 σεντς υψηλότερα, στο ICE Futures του Λονδίνου στις 12 το μεσημέρι, ώρα Σιγκαπούρης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα