Κοντά στα χαμηλότερα εβδομάδας ο χαλκός

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 07:37

ΕΛΑΦΡΑ διαφοροποίηση σημείωσαν τα συμβόλαια του χαλκού στη Σαγκάη, κοντά στα χαμηλότερα μιας εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές εικάζουν ότι οι πωλήσεις που σηματοδότησε η ανησυχία για τη συρρίκνωση της οικονομικής ανάπτυξης στην Κίνα και στις ΗΠΑ, οι δύο μεγαλύτερες χώρες χρήσης του μετάλλου στον κόσμο, ενδέχεται να ήταν υπερβολικές.

Τα διεθνή Χρηματιστήρια δείχνουν επίσης να ανακάμπτουν μετά τις σημαντικές απώλειες μιας εβδομάδας που τροφοδότησαν τις πωλήσεις εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής καθώς οι επενδυτές επεδίωξαν να καλύψουν τις απώλειες και να μειώσουν τους κινδύνους. Η Κίνα επιδιώκει χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη 8% φέτος, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, Γουέν, κατά την ετήσια σύσκεψη της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης στο Πεκίνο.

Ο χαλκός για παράδοση τον Μάϊο στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης, υποχώρησε έως 0,6% και σημείωσε άνοδο έως 0,3%, ενώ διαπραγματεύθηκε στα 55.770 γιουάν (7.202 δολ.) ο μετρικός τόνος στις 10:30 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Το βιομηχανικό μέταλλο για παράδοση σε τρεις μήνες στο London Metal Exchange (LME), σημείωσε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 5.925 δολ. ο τόνος στις 10:57 π.μ., ώρα Σαγκάης. Η τιμή του χαλκού, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή αγωγών και καλωδίων, υποχώρησε 4,5% την περασμένη εβδομάδα, καθώς το μέταλλο πιέστηκε από το ξεπούλημα μετοχών διεθνώς, που σηματοδότησε η σημαντική πτώση των αγορών της Κίνας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα