Αυστραλία: «Πράσινο φως» από την κυβέρνηση για την εξαγορά της Qantas

Σύμφωνα με δήλωση του υπουργού Οικονομίας της χώρας, Peter Costellο
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 10:56

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ από την κυβέρνηση της Αυστραλίας η εξαγορά της μεγαλύτερης αεροπορικής εταιρείας της χώρας, Qantas Airways Ltd., από όμιλο επενδυτών, με επικεφαλής την Macquarie Bank Ltd., παραμερίζοντας το μεγαλύτερο εμπόδιο για την προσφορά ύψους 11,1 δισ. δολ. Αυστραλίας (8,6 δισ. δολ. ΗΠΑ).

Η προσφορά ενεκρίθη, μετά τη συμφωνία του ομίλου επενδύσεων να διατηρήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αυστραλία, να συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες σε περιφερειακές περιοχές και να διατηρήσει το πρόγραμμα πίστης της εταιρείας, σύμφωνα με σημερινή δήλωση του υπουργού Οικονομίας της Αυστραλίας, Peter Costellο, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της χώρας, Καμπέρα.

Η προσφορά ενεκρίθη την εβδομάδα που πέρασε από την αρμόδια επιτροπή αντιτράστ της Αυστραλίας, η οποία ανέφερε ότι ο ρόλος της Macquarie ως μέλος του ομίλου επενδυτών και διαχειρίστριας του αεροδρομίου του Σύδνεϋ, δεν αποτελεί απειλή για τον ανταγωνισμό και για άλλους χρήστες του πιο πολυσύχναστου αεροδρομίου της χώρας. Η εξαγορά, που θα είναι η μεγαλύτερη παρά ποτέ για αεροπορική εταιρεία, χρειάζεται ακόμη την έγκριση του 90% των επενδυτών της Qantas.

O όμιλος επενδυτών, που περιλαμβάνει την Texas Pacific Group, του David Bonderman, κατέχει ήδη το 11,9% των μετοχών της αεροπορικής εταιρείας που εδρεύει στο Σύδνεϋ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.

Η UBS Global Asset Management και η Balanced Equity Management, που κατέχουν περίπου 10% των μετοχών της Qantas, δεν έχουν πεισθεί ότι η προσφορά είναι αρκετά υψηλή, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Australian Financial Review στις 5 Μαρτίου, χωρίς να αναφέρει την πηγή πληροφόρησής του.

Οι μετοχές της Qantas, έκλεισαν πριν από την δήλωση του Costello, 1 σεντ υψηλότερα, φθάνοντας σήμερα στα 5,21 δολ. Αυστραλίας η μία στο Σύδνεϋ. Η προσφορά, αξιολογεί τις μετοχές της Qantas, στα 5,45 δολ. Αυστραλίας η μία, μετά την καταβολή μερίσματος 15 σεντς ανά μετοχή. Οι μετοχές διαπραγματεύθηκαν κάτω από την τιμή προσφοράς από τότε που ανακοινώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου του 2006, καθώς ανησυχία επικράτησε ότι η κυβέρνηση ίσως αναγκαστεί να εμποδίσει την εμπορική συναλλαγή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα