Meggitt: 1,1 δισ. δολ. για την κατασκευάστρια φρένων K&F

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 11:09

ΣΥΜΦΩΝΙΑ εξαγοράς της K&F Industries Holdings Inc. αντί ποσού 1,1 δισ. δολ. σε μετρητά, έκλεισε η Meggitt Plc, η βρετανική εταιρεία κατασκευής τηλεκατευθυνόμενων και μαχητικών αεροσκαφών, προσθέτοντας στη γκάμα των προϊόντων της, τροχούς και φρένα.

Η Meggitt προσφέρει 27 δολ. για κάθε μία μετοχή της K&F, ενώ η εξαγορά θα χρηματοδοτηθεί 2 προς 1 με την πώληση μετοχών στους υπάρχοντες επενδυτές, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Η βρετανική εταιρείας ανακοίνωσε επίσης ότι τα κέρδη της το 2006 αυξήθηκαν σε ποσοστό 47%.

Η Meggitt κάνει εξαγορές στη Βρετανία και τη Βόρειο Αμερική για να αυξήσεις τις πωλήσεις της, καθώς οι κυβερνήσεις αγοράζουν περισσότερο στρατιωτικό υλικό. Η εταιρεία τον Αύγουστο του 2004, αγόρασε το σκέλος σχεδιασμού αεροσκαφών και κατασκευής της Dunlop Standard Aerospace Group Ltd. προς 408 εκατ. λίρες στερλίνες (787 εκατ. δολ.).

Πέρυσι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 96,5 εκατ. λίρες ή 22,1 πένες ανά μετοχή από αναθεωρημένα κέρδη 65,5 εκατ. λιρών ή 15,1 πένες ανά μετοχή το 2005. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 9%, φθάνοντας στα 670,3 εκατ. λίρες στερλίνες.

Η εξαγορά της K&F η οποία έχει επιχειρηματική αξία 1,8 δισ. δολ. σύμφωνα με την Meggitt ταιριάζει απόλυτα στη στρατηγική εξαγορών με την απόκτηση της Dunlop Aerospace Braking Systems το 2004, ανακοίνωσε η εταιρεία. Η K&F Industries που εδρεύει στην πολιτεία της Ν. Υόρκης, παράγει επίσης δεξαμενές καυσίμων για τον στρατό και εμπορικά αεροσκάφη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα