ServiceMaster: Προσφορές για εξαγορά από Clayton Dubilier και Bain

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg News
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 11:45

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ από τουλάχιστον δύο ομίλους επενδύσεων που μπορεί να προσφέρουν πλέον των 4 δισ. δολ., προσήλκυσε η ServiceMaster Co., η οποία ετέθη προς πώληση, σύμφωνα με τέσσερις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Clayton, Dubilier & Rice Inc. ετοιμάζει την προσφορά της και η Bain Capital LLC δημιούργησε μία ομάδες από χρηματιστηριακές εταιρείες για να κάνουν τη δική τους προσφορά, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους μέχρι την επίτευξη μιας συμφωνίας. Οι τελικές προσφορές για την κάτοχο των παρασιτοκτόνων TruGreen ChemLawn και Terminix, θα γίνουν αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η ServiceMaster, που εδρεύει το Ιλλινόϊς των ΗΠΑ, προσέλαβε την Morgan Stanley και την Goldman Sachs Group Inc. ως συμβούλους και είπε στις 28 Νοεμβρίου του 2006 ότι θα σκεφθεί το ενδεχόμενο της πώλησης. Η ρευστότητα της ServiceMaster και η χαμηλή τιμή της μετοχής της , έχουν προσελκύσει αγοραστές που έχουν την πρόθεση να δανειστούν για να αγοράσουν την εταιρεία, στη συνέχεια να μειώσουν το κόστος και να την πουλήσουν πάλι στο ευρύ κοινό.

Οι μετοχές της ServiceMaster, της μεγαλύτερης εταιρείας παρασιτοκτόνων των ΗΠΑ, με χρηματιστηριακή αξία 3,87 δισ. δολ., υποχώρησαν χθες 12 σεντς στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, φθάνοντας στα 13,27 δολ. η μία. Μέσα στο έτος έως και χθες, σημείωσαν άνοδο 1,2%. Οι μετοχές της FirstService Corp., με έδρα το Τορόντο του Καναδά που την ανταγωνίζεται στο σκέλος των παρασιτοκτόνων, έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 4,8%.

Τα κέρδη της ServiceMaster σημείωσαν άνοδο 3,3% φθάνοντας στα 186,6 εκατ. δολ. και οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 3,4 δισ. δολάρια. Οι δραστηριότητες της εταιρείας της απέφεραν πέρυσι ρευστότητα 289 εκατ. δολ., από 243 εκατ. δολ. το 2005.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα