Airbus: Σε απεργία χιλιάδες εργαζόμενοι στη Γαλλία

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 12:25

Χιλιάδες εργαζόμενοι στα εργοστάσια της εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus στη Γαλλία κατέβηκαν σήμερα σε απεργία, διαδηλώνοντας κατά του σχεδίου αναδιάρθρωσης που κυριαρχεί στην καμπάνια των προεδρικών εκλογών στη χώρα.

Περισσότερα από 100 λεωφορεία έφεραν κόσμο από εργοστάσια στη Νότια Τουλούζη για να πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης, καταγγέλλοντας τα σχέδια της βιομηχανίας να μειώσει 10.000 εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και 4.300 θέσεων εργασίας στη Γαλλία.

Η σημερινή απεργία θα ήταν 24ωρη, αλλά οι ενώσεις των εργαζομένων απείλησαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους εάν η Airbus δεν τηρήσει την υπόσχεσή της ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις παρά μόνον εάν χειροτερέψουν τα πράγματα μέσα σε 12 με 18 μήνες.

Στη Γερμανία όπου οι εργαζόμενοι στην βιομηχανία κατασκευής αεροσκαφών έκαναν απεργία την περασμένη εβδομάδα, επέστρεψαν στις θέσεις τους χθες. Οι ίδιοι συμφώνησαν να μην απεργήσουν, μετά την παλιά συμφωνία μισθών με την διοίκηση της Airbus.

Οι απεργίες θα προκαλέσουν προβλήματα στην εταιρεία σε Γαλλία και Γερμανία, καθώς στη Γαλλία παράγονται πολλά μέρη από τα αεροσκάφη που συναρμολογούνται στα εργοστάσια των δύο χωρών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα