Στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου η υπογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό

Παρόντες πιθανόν ο πρόεδρος της Ρωσίας και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας
Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 14:19
UPD:14:25

Στο δεύτερο δεκαήμερο του Μαρτίου θα υπογραφεί στην Αθήνα η τριμερής συμφωνία για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας. Τη συμφωνία θα υπογράψουν ο κ.Σιούφας, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας Βίκτορ Κριστένκο και ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας Ασέν Γκαγκαούζοφ.

Ο κ. Σιούφας δήλωσε πως είναι πολύ πιθανό να παραβρεθούν στην τελετή υπογραφής ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σεργκέι Στανίσεφ.

Τη συμμετοχή του προέδρου Πούτιν στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας, συζήτησε σήμερα με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου ο ρώσος πρεσβευτής στην Αθήνα Αντρέϊ Βντόβιν. «Συζητήσαμε τη συμμετοχή του προέδρου Πούτιν στην τελετή υπογραφής της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, που θεωρείται ως σημαντικό βήμα για την τριμερή συνεργασία. Ελπίζουμε ότι θα πραγματοποιηθεί», δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργός ο ρώσος πρέσβης .

Ο υπουργός Ανάπτυξης μίλησε για ιστορική συμφωνία με σημαντικά οφέλη για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και τόνισε ότι κλειδί υπήρξε η στενή συνεργασία της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης με την πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, κάνοντας ειδική αναφορά στον πρώην υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη και την νυν υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ.Σιούφας ευχαρίστησε τον γενικό γραμματέα Ανάπτυξης Νίκο Στεφάνου, ο οποίος εκπροσώπησε τη χώρα μας στις διαβουλεύσεις, καθώς και τους πρέσβεις στη Μόσχα και τη Σόφια Ηλία Κλη και Δανάη Κουμανάκου.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα