Απώλειες στις ευρωαγορές λόγω Κίνας - Στο -0,7% ο DAX

Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021 11:19
UPD:11:22
REUTERS/Reuters Staff

Πτώση σημειώνουν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στην έναρξη των συναλλαγών, με τις νέες ενδείξεις για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας να επηρεάζουν το κλίμα στην αγορά.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει απώλειες 1,05%, υποχωρώντας για τρίτη συνεδρίαση. Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχωρεί 0,69% στις 15.466 μονάδες. Στο -0,32% διαπραγματεύεται ο δείκτης FTSE του Λονδίνου. Πτώση 1,53% καταγράφει ο CAC στη Φρανκφούρτη. Στο Μιλάνο ο δείκτης FTSE σημειώνει απώλειες 0,40%. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα έδειξαν ότι η αύξηση της κερδοφορίας στις βιομηχανίες της χώρας επιβραδύνθηκε για έκτο μήνα τον Αύγουστο.

Ωστόσο, το ράλι στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ πάνω από τα 80 δολάρια το βαρέλι συνέχιζε να προσφέρει στήριξη στις μετοχές ενέργειας, με τον δείκτη μετοχών πετρελαίου και αερίου να σημειώνει άνοδο 1,1% στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2020.

Εν τω μεταξύ, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν μετά την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων που πίεσαν τους θύλακες ανάπτυξης στην αγορά, μια τάση που επιβάρυνε πολύ τις ευρωπαϊκές τεχνολογικές μετοχές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα