YEN: Μνημόνιο συνεργασίας με IMO

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 15:26
UPD:15:33

Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) Ευθύμιο Μητρόπουλο υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Σκοπός του μνημονίου είναι η αξιολόγηση του βαθμού αποτελεσματικότητας της εφαρμογής των Διεθνών Ναυτιλιακών Συνθηκών, που αφορούν την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τη βελτίωση των δεικτών ασφαλείας, την αποτροπή της ρύπανσης της θάλασσας από τα πλοία και την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και την έρευνα και διάσωση.

Η χώρα μας, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΥΕΝ, ως ένας από τους αρχικούς υποστηρικτές της πρωτοβουλίας αυτής ανταποκρίθηκε άμεσα, εντασσόμενη στις χώρες της Α΄ φάσης του Εθελοντικού Συστήματος Ελέγχου των κρατών-μελών του οργανισμού.

Ευχαριστώντας τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο γενικός γραμματέας του Ι.Μ.Ο., Ευθύμιος Μητρόπουλος, αναφέρθηκε στους στόχους και τα οφέλη του εθελοντικού συστήματος ελέγχου για την παγκόσμια ναυτιλία και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα ως σημαντική για τη διεθνή ναυτιλία, η οποία -όπως είπε- «θα ωφεληθεί εξαιρετικά από τη συμμετοχή της Ελλάδας μέσω του συστήματος στην προσπάθεια να απαλλάξουμε τον κόσμο από τα υποβαθμισμένα πλοία».

Το Μνημόνιο Συνεργασίας στην ηλ. διεύθυνση: http://www.yen.gr/media/30731/mnimonio060307.pdf



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα