Συνήγορος του Καταναλωτή: Αναφορά στον εισαγγελέα για απάτη της εταιρείας «Persona»

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 15:43

Αναφορά προς τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Πειραιώς απέστειλε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Γιάννης Αδαμόπουλος, για απάτη από την εταιρεία «High Quality Υπηρεσίες Αδυνατίσματος, Αισθητικής και Διαιτολογίας Μονοπρόσωπη ΕΠΕ», που φέρει τον διακριτικό τίτλο «Persona» και εδρεύει στον Πειραιά (οδός Βασ. Γεωργίου 21). Η αναφορά συνοδεύεται από όλα τα σχετικά έγγραφα και αναμένεται ενημέρωση για τις περαιτέρω ενέργειες της Εισαγγελίας.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή εξέτασε έγγραφη καταγγελία που υποβλήθηκε στα γραφεία του στις 23 Μαρτίου 2006 και αφορούσε συμβάσεις παροχής υπηρεσιών που είχε συνάψει καταναλώτρια με την εταιρεία στο χρονικό διάστημα από 25 Μαρτίου 2004 έως 2 Δεκεμβρίου 2004. Ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου στο πλαίσιο του φιλικού διακανονισμού και της εξωδικαστικής επίλυσης της διαφοράς, δόθηκαν οι απαραίτητες αμοιβαίες εξηγήσεις και διευκρινήσεις και η τράπεζα προέβη σε αντιλογισμό των οφειλομένων δόσεων που είχαν προκύψει από τη σύναψη δύο καταναλωτικών δανείων και την έκδοση δύο πιστωτικών καρτών με σκοπό την αποπληρωμή των παραγγελθεισών υπηρεσιών.

Όπως όμως διαπιστώθηκε από έγγραφο της Νομαρχίας Πειραιά, κατά το χρονικό διάστημα που υπεγράφη και ίσχυσε η σύμβαση με την καταναλώτρια, η εταιρεία παρείχε υπηρεσίες αδυνατίσματος και αισθητικής, χωρίς να υφίσταται η σχετική άδεια λειτουργίας. Ο Συνήγορος του Καταναλωτή εκτιμά ότι στοιχειοθετείται η αντικειμενική και υποκειμενική υπόσταση του αδικήματος της απάτης που βαρύνει τους υπεύθυνους της εταιρείας, οι οποίοι, ισχυριζόμενοι ότι λειτουργούσαν νόμιμα, έπεισαν την καταγγέλλουσα και άλλους πολίτες να συμβληθούν μαζί της και να αναλάβουν οικονομικές υποχρεώσεις έναντι τραπεζών για υπηρεσίες που μόνο εν μέρει ή καθόλου δεν τους παρασχέθηκαν, ενώ εάν οι πολίτες γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν κατείχε νόμιμη άδεια λειτουργίας, δεν θα κατάρτιζαν τις σχετικές συμβάσεις.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα