Τον Elon Musk καλεί η Meyer να αποκτήσει τη θαλαμηγό ONE 50

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 13:30
UPD:13:36
Δελτίο Τύπου

Την νέα εποχή στις θαλαμηγούς φέρνει ένας από τους μεγαλύτερους ναυπηγικούς ομίλους στην Ευρώπη. Ο γερμανικός όμιλος Meyer, πραγματοποιεί την «παγκόσμια πρώτη», για το επιχειρηματικό άνοιγμα, τις κατασκευές θαλαμηγών. Με το νέο του brand, τη Meyer Yachts, στο σαλόνι του Μονακό το γιοτ με την κωδική  ονομασία ONE 50, το οποίο για την πρόωσή του θα χρησιμοποιεί αποκλειστικά κυψέλες καυσίμου και μπαταρίες.

Το σκάφος είναι το πρώτο που παρουσιάζει η Meyer Yachts. Με μήκος 150 μέτρα και πλάτος 20 μέτρα, το ONE 50 έχει τεράστιο όγκο 15.000 gt. Σε έξι καταστρώματα, το γιοτ μπορεί να φιλοξενήσει 44 άτομα και διαθέτει σπα σε δύο επίπεδα, κινηματογράφο, χώρο ψυχαγωγίας που περιλαμβάνει σκηνή, γκαλερί και τεράστια πισίνα υπερχείλισης στην πρύμνη. Οι κυψέλες καυσίμου και οι μπαταρίες είναι εγκατεστημένες στο μηχανοστάσιο για να κάνουν το ONE 50 όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο. Ηλεκτρικά τροφοδοτημένη από 25.000 κιλοβάτ, το ONE 50 θα μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα 23 κόμβων.

"Από το 1795, έχουμε κατασκευάσει περισσότερα από 700 πλοία. Τώρα ανοίγουμε το επόμενο κεφάλαιο στην ιστορία μας και μπαίνουμε στην αγορά των θαλαμηγών. Ανέφερε ο Bernard Meyer.

Μιλώντας στο Monaco Yacht Show, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Meyer Werft Florian Feimann είπε: "Πιστεύουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν ένα γιοτ αυτού του μεγέθους αλλά δεν θέλουν τα καύσιμα που είναι διαθέσιμα αυτήν τη στιγμή. Μέχρι τώρα ο Elon Musk, για παράδειγμα, δεν μπορούσε να αγοράσει σκάφος με κυψέλες και μπαταρίες. Τώρα όμως μπορεί".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα