«Καμία συναλλαγή για ομόλογα είναι εις γνώση κανενός στο Υπουργείο Απασχόλησης»

Τρίτη, 06 Μαρτίου 2007 19:39

«Το 14μελές Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΑΔΥ, με ομόφωνη απόφασή του, ανέθεσε στη συγκεκριμένη εταιρεία ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή να προβεί στην πώληση ομολόγων μακροπρόθεσμης διάρκειας και να τα αντικαταστήσει με ομόλογα ίσης αξίας μεσοπρόθεσμης διάρκειας. Τα όποια στοιχεία αφορούν και σ’ αυτή τη συναλλαγή, αλλά και σε οποιαδήποτε άλλη, αποτελούν αντικείμενο του επείγοντος και εκτάκτου ελέγχου που διενεργείται με εντολή του Υπουργού κ. Τσιτουρίδη.

Η συγκεκριμένη χρηματιστηριακή εταιρία, μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη 1 Μαρτίου που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανέστειλε τη λειτουργία της, λειτουργούσε κανονικά.

Καμία συναλλαγή για καμία πώληση ή αγορά ομολόγου είναι η θα μπορούσε να είναι εις γνώση κανενός στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, αφού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η απόλυτη δικαιοδοσία για τέτοιες αποφάσεις είναι των Διοικήσεων των Ασφαλιστικών Οργανισμών και δεν απαιτείται η έγκριση της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση-απάντηση στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαρία Δαμανάκη, του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα