AGL: Εγκατέλειψε την προσπάθεια συγχώνευσης με την Origin Energy

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 10:48

ΑΠΕΣΥΡΕ την προσφορά ύψους 7,4 δισ. δολ. Αυστραλίας (5,8 δισ. δολ. ΗΠΑ) για την εξαγορά της Origin Energy Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενεργείας της Αυστραλίας, AGL Energy Ltd., θέτοντας τέλος στο σχέδιο της να καταστεί η κύρια προμηθεύτρια ηλεκτρικής ενεργείας και φυσικού αερίου στις ανατολικές πολιτείες της χώρας.

Η πλήρης αξία της προσφοράς, την οποία απέρριψε η Origin, θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν υπήρχε συμφωνία και από τις δύο πλευρές, δήλωσε από το Λονδίνο ο Paul Anthony, διευθύνων σύμβουλος της AGL Energy με έδρα το Σύδνεϋ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Η συνδυασμένη εταιρεία θα πρέπει να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία για να αποσπάσει την έγκριση της επιτροπής ανταγωνισμού είχε πει ο ίδιος τον Ιανουάριο.

Οι μετοχές της Origin, οι οποίες σημείωσαν άνοδο 33% το τελευταίο εξάμηνο και λόγω της αναμονής συγχώνευσης, υποχώρησαν 65 σεντς, ποσοστό 7% φθάνοντας τα 8,65 δολ. Αυστραλίας η μία στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας. Οι μετοχές της AGL, σημείωσαν άνοδο 41 σεντς, ποσοστό 2,7%, φθάνοντας στα 15,72 δολ. Αυστραλίας η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε πέντε εβδομάδες.

Η AGL είπε στις 28 Φεβρουαρίου ότι η πρόταση των 0,538 μετοχών της AGL για κάθε μία μετοχή της Origin, αντιπροσωπεύει τιμή κατά 8,9% υψηλότερη από τον μέσον όρο της τιμής των μετοχών της Origin τους τρεις τελευταίους μήνες. Η προσφορά αυτή, αξιολογούσε την εταιρεία στα 7,4 δισ. δολ., με βάση το σημερινό κλείσιμο των μετοχών της AGL στα 15,72 δολ. Αυστραλίας η μία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της AGL η εμπορική συναλλαγή θα πρόσθετε 3 έως 4 δισ. δολ. Αυστραλίας στην αξία των μετοχών των εταιρειών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα