Sun Hung Kai: Μείωση της τιμής κατοικιών, 19% χαμηλότερα κέρδη

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 12:46

ΜΕΙΩΣΗ 19% σημείωσαν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Sun Hung Kai Properties Ltd., της μεγαλύτερης κατασκευαστικής εταιρείας του Χονγκ Κονγκ, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, μετά τη μείωση των τιμών κατοικιών, τη μεγαλύτερη πέρυσι στην Ασία.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 10,91 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ (1,4 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 4,38 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2006, από 13,5 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ ή 5,62 δολ. Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, προς το Χρηματιστήριο της πόλης.

Οι τιμές κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ, που ανέκαμψαν, μετά από μείωση πλέον του 60% από την οικονομική κρίση του 1997 και επιδημίας του συνδρόμου της άτυπης πνευμονίας το 2003, υποχώρησε 4,5% πέρυσι. Αυτή ήταν η χειρότερη επίδοση στην Ασία, σύμφωνα με έκθεση του Global Property Guide. Οι κατασκευαστές καθυστέρησαν να πουλήσου τα ακίνητα που κατασκεύασαν στο Χονγκ Κονγκ και αντί αυτού επεκτάθηκαν στην Κίνα.

Οι τιμές κατοικιών φέτος θα αναρριχηθούν έως 10%, αποτέλεσμα της οικονομικής ανάπτυξης του Χονγκ Κονγκ, σύμφωνα με τον Walter Kwok, πρόεδρο της εταιρείας, μιλώντας σήμερα προς τους δημοσιογράφους στο Χονγκ Κονγκ. «Τα χαμηλά επιτόκια για υποθήκες που μπορούν να καταβάλουν οι αγοραστές και η ανανέωση της εμπιστοσύνης, θα στηρίξει τη ζήτηση για κατοικίες», συμπλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος.

Η Sun Hung Kai, που ελέγχεται από την οικογένεια Kwok, ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις της το πρώτο εξάμηνο της χρήσης, ανήλθαν σε 14,78 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, από 14,47 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, το προηγούμενο έτος. Τα καθαρά κέρδη, εξαιρουμένης της επανεκτίμησης ακινήτων, μειώθηκαν 13%, στα 5,3 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις ακινήτων ύψους 6,9 δισ. δολ. Χονγκ Κονγκ, ήταν 5,4% χαμηλότερες από τις αντίστοιχες το εξάμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο του 2005. Η Sun Hung Kai, θα καταβάλει προσωρινό μέρισμα, 70 σεντς του δολ. του Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή, το ίδιο με την προηγούμενη χρήση.

Οι μετοχές της σημείωσαν πέρυσι άνοδο 13%, υστερώντας της ανόδου 22% του δείκτη Hang Seng του Χρηματιστηρίου της πόλης και 18% της ανόδου του Hang Seng Properties Index, που αποτελείται από τις πέντε μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της πόλης. Σήμερα, οι μετοχές της σημείωσαν απώλειες 1,6%, φθάνοντας στα 88,65 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα