LME: Σχέδια για τη δημιουργία συμβολαίων χάλυβα φέτος

Τετάρτη, 07 Μαρτίου 2007 12:59

ΣΧΕΔΙΑ για την παρουσίαση συμβολαίων ατσαλιού φέτος, κάνει το London Metal Exchange (LME), το μεγαλύτερο Χρηματιστήριο Μετάλλων στον κόσμο, καθιστώντας το, το πρώτο μεγαλύτερο Χρηματιστήριο παγκοσμίως που θα προσφέρει τέτοιου είδους προϊόντα.

Το LME θα αρχίσει με τη διαπραγμάτευση συμβολαίων ατσαλιού με δείκτη και με εκείνη που πραγματοποιείται με βάση τις ανάγκες των πελατών», δήλωσε ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής του Χρηματιστηρίου, Martin Abbott χθες, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Βόννη, σύμφωνα με σημερινό ηλεκτρονικό μήνυμα του LME.

«Είναι πεντακάθαρο ότι η βιομηχανία χάλυβα χρειάζεται καλύτερο τρόπο για να διαχειριστεί το ρίσκο των τιμών», ανέφερε ο Abbott. Το Χρηματιστήριο ενδέχεται να αρχίσει να εισάγει συμβόλαια ατσαλιού μέχρι το τέλος του έτους».

Το ηλικίας 130 ετών LME, ανταγωνίζεται με τα ομοειδή του, συμπεριλαμβανομένου και του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), για την επέκταση του μεριδίου του στη διαπραγμάτευση μετάλλων, μετά την άνοδο των τιμών πέρυσι σε επίπεδα ρεκόρ. Οι τιμές των χαλύβδινων φύλλων στις Βρυξέλλες, αυξήθηκαν 31% από τα μέσα του 2004, καθώς αυξήθηκε η ζήτηση του μετάλλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα