Express Scripts: Αυξάνει την προσφορά για την Caremark

Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 11:21

ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ της προσφοράς της ύψους 26,1 δισ. δολ. προχώρησε η Express Scripts Inc. για την απόκτηση της Caremark RX Inc., καθώς οι αρχές αντιτράστ των ΗΠΑ ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για την πρόταση.

Η Express Scripts, η οποία ανταγωνίζεται με την CVS Corp. για την Caremark, αύξησε την προσφορά της έως 87 σεντς, στα 61,79 δολ. ανά μετοχή. Η εταιρεία είπε ότι Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ πιθανόν να ζητήσει δεύτερη φορά σήμερα πληροφορίες για την επίδραση της εξαγοράς στο κόστος των προνομίων φαρμάκων.

Χθες η Express Scripts είπε ότι θα αυξήσει την προσφορά της κατά περίπου μισό σεντ ανά μετοχή κάθε ημέρα ή περίπου στο 6% σε ετήσια βάση, από την προσφορά των 61,10 δολ. ανά μετοχή που έκανε την 1η Απριλίου.

Εάν η εξαγορά εγκριθεί από τους μετόχους της Caremark και τις αρμόδιες αρχές, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί το αργότερο το τρίτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την Express Scripts, σηματοδοτώντας την δυνητική αύξηση της προσφοράς από 42 έως 87 σεντς ανά μετοχή.

Οι μετοχές της Caremark υποχώρησαν χθες 77 σεντς φθάνοντας στα 60,53 δολ. η μία μετά το κλείσιμο των Χρηματιστηρίων στις ΗΠΑ. Νωρίτερα σημείωναν απώλειες 33 σεντς, φθάνοντας στα 61,30 δολ., στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης.

Οι μετοχές της CVS σημείωσαν άνοδο 2 σεντς, φθάνοντας στα 31,32 δολ. η μία, ενώ οι μετοχές της Express Scripts αναρριχήθηκαν 21 σεντς, φθάνοντας στα 74,77 δολ. η μία στο Nasdaq.

Σε άλλη ανακοίνωσή της η Express Scripts αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για τα κέρδη της τη χρήση στα 4,14 έως 4,26 δολ. ανά μετοχή, από την προηγούμενη εκτίμηση για 4,08 έως 4,20 δολ. ανά μετοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα