Εως τον Ιούλιο η έγκριση από την Ε.Ε. του νέου ΕΠΑΝ

Τα τελευταία προγράμματα του ΕΠΑΝ του Γ' ΚΠΣ
Πέμπτη, 08 Μαρτίου 2007 15:02

Το ΕΠΑΝ του Δ' ΚΠΣ έχει σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση, η οποία αναμένεται ως τον Ιούλιο και θα ακολουθήσουν το συντομότερο δυνατό οι πρώτες προκηρύξεις, δήλωσε ο ειδικός γραμματέας Ανταγωνιστικότητας Σ. Ευσταθόπουλος.

Εν τω μεταξύ, επιδοτήσεις για ίδρυση και εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων από οικογένειες με τρία παιδιά και άνω, και Eλληνες Ρομ προβλέπουν δύο προγράμματα του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» (ΕΠΑΝ), τα τελευταία του Γ' ΚΠΣ, που ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οπως ανέφερε ο κ. Σιούφας, θα επαναληφθούν στο νέο ΕΠΑΝ (του Δ' ΚΠΣ) ανάλογα με την εμπειρία που θα προκύψει από την εφαρμογή τους και το ενδιαφέρον συμμετοχής που θα εκδηλωθεί.

Η δημόσια δαπάνη (εθνική και Κοινοτική συμμετοχή) θα είναι από 5 εκατ. ευρώ για κάθε πρόγραμμα. Το ποσοστό ενίσχυσης των επενδύσεων θα είναι 55%, που σημαίνει ότι τα δύο προγράμματα κινητοποιούν επενδύσεις συνολικού ύψους άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Δικαίωμα υποβολής προτάσεων θα έχει ο γονέας τρίτεκνων οικογενειών ή με περισσότερα παιδιά και οι Έλληνες Ρομ που αποδεικνύουν την ιδιότητά τους με βεβαίωση επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από τους ίδιους.

Το ύψος των επενδύσεων που ενισχύονται, είναι 30.000 - 140.000 ευρώ (πολύτεκνοι) και 15.000 - 140.000 ευρώ (Ρομ). Χρηματοδοτούνται επιχειρηματικά σχέδια για ίδρυση νέων ή εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων (αγορά εξοπλισμού, διαμόρφωση κτιρίων, προβολή της επιχείρησης κ.α.)

Το πρόγραμμα για τους πολύτεκνους θα προκηρυχθεί αύριο ή τη Δευτέρα, ενώ οι Ρομ μπορούν ήδη να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής. Και για τα δύο προγράμματα οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον ΕΟΜΜΕΧ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα