Universal Music Group: Άλμα άνω του 35% στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 12:57
UPD:12:59
REUTERS/ARND WIEGMANN

Οι μετοχές της Universal Music Group σημείωσαν άνοδο στο χρηματιστηριακό της ντεμπούτο την Τρίτη, καθώς η ιδιοκτήτρια Vivendi διαχώρισε τις δισκογραφικές δραστηριότητες, στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή IPO του έτους.

Η εταιρεία πίσω από καλλιτέχνες όπως η Lady Gaga και Taylor Swift, διαπραγματεύτηκαν λίγο παραπάνω από 25 ευρώ (29,32 δολάρια) ανά μετοχή την Τρίτη το πρωί, περισσότερο από 35% πάνω από την τιμή αναφοράς των 18,5 ευρώ ανά μετοχή.

Δίνει στην UMG, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο Euronext Amsterdam, αποτίμηση άνω των 45 δισ. Ευρώ.

Τον Ιούνιο, η γαλλική ομάδα μέσων μαζικής ενημέρωσης Vivendi κέρδισε την υποστήριξη των μετόχων για την προτεινόμενη απόσβεση της UMG, η οποία θεωρείται το κόσμημά της. Το 60% των μετοχών της UMG θα πάει στους μετόχους της Vivendi - με τον μέτοχο ελέγχου Vincent Bollore να λαμβάνει μερίδιο αξίας περίπου 5,9 δισ. Ευρώ.

Η UMG αντιπροσωπεύει περίπου τα τρία τέταρτα των κερδών της Vivendi, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα σχετικά με τη μελλοντική στρατηγική της εταιρείας, δεδομένου ότι θα κατέχει μόνο το 10% των μετοχών της UMG μετά την εισαγωγή. Ένα επιπλέον 20% ανήκει στον κινεζικό κολοσσό Tencent, ενώ το 10% ανήκει στο hedge fund του δισεκατομμυριούχου William Ackman, Pershing Square.

Πηγή: CNBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα