Ανακάμπτουν οι ευρωαγορές, με το βλέμμα στη Fed - Στο +1,43% ο DAX

Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021 11:53
UPD:11:54
REUTERS/STAFF

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών ύστερα από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων δύο μηνών καθώς περιορίζονται οι ανησυχίες για επιπτώσεις από την κρίση στην κινεζική Evergrande, αν και η άνοδος είναι περιορισμένη λόγω φόβων ότι οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες μπορεί να ανακοινώσουν περιορισμό των μέτρων στήριξης της οικονομίας.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο στην διήμερη συνάντηση της Federal Reserve, η οποία αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο. Ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, έχει δώσει ενδείξεις σταδιακής άρσης των νομισματικών κινήτρων, αλλά οι επενδυτές περιμένουν περισσότερες λεπτομέρειες, ιδιαίτερα μετά από μικτά οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από τα τελευταία σχόλια του Πάουελ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 καταγράφει άνοδο 1,08%, αφού υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών στην προηγούμενη συνεδρίαση. Στο +1,43% κινείται ο γερμανικός DAX, ανακάμπτοντας πό τα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Ιουλίου. Με κέρδη 1,03% διαπραγματεύεται αυτήν την ωρα ο FTSE του Λονδίνου στις 6.976 μονάδες. Ο δείκτης CAC στο Παρίσι καταγράφει κέρδη 1,43%. Ο FTSE στο Μιλάνο σημειώνει άνοδο 1,34% στις 25.382 μονάδες. 

Οι μετοχές των εταιριών μέσων ενημέρωσης, εξόρυξης και ενέργειας κινούνταν ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα