Eurobank Equities: Νέες τιμές στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες 

Πιο ελκυστικές οι μετοχές τους
Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021 15:06
UPD:15:06

Το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας να καθαρίσουν οι ισολογισμοί  των τραπεζών είναι πλέον ορατό, καθώς όλες οι τράπεζες έχουν επιταχύνει τις σχετικές πρωτοβουλίες τους και αναμένεται τώρα να ολοκληρώσουν τις προγραμματισμένες συναλλαγές τους μέχρι τα μέσα του 2022. Η πρόοδος σε ενέργειες ενίσχυσης κεφαλαίου είναι επίσης αρκετά ενθαρρυντική και πολύ αναγκαία, δεδομένου του κόστους  εκκαθάρισης των ισολογισμών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Equities  ο δείκτης NPE (μέσος όρος για τις τρεις τράπεζες που καλύπτονται) στο 2021 θα διαμορφωθεί στο 11,2% (από περίπου 40% ένα χρόνο πριν), ενώ ο λόγος CET 1 θα διαμορφωθεί στο 14,2%, σημαντικά υψηλότερα  από τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Η Εθνική Τράπεζα παραμένει η κορυφαία επιλογή της εταιρίας  ενώ αναβαθμίζει τη σύσταση της Πειραιώς σε αγορά και οδηγεί σε διακράτηση τη σύσταση της Alpha Bank .

Αυξάνει τη σύστασή της για την Τράπεζα Πειραιώς  σε 'Buy' από 'Hold', καθώς θεωρεί ελκυστικό το προφίλ κινδύνου/απόδοσής της σε αυτό το στάδιο, δεδομένου ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ολοκληρώσει το σχέδιο εξυγίανσής της. Υποβαθμίζει την αξιολόγηση της Alpha Bank(τιμή στόχο €1,37) σε 'Hold' από 'Buy' καθώς, παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην υλοποίηση της στρατηγικής της, διαπραγματεύεται σε μάλλον μη ελκυστική αποτίμηση έναντι των ομοειδών της, κατά την άποψή της χρηματιστηριακής Τέλος, επαναλαμβάνει την αξιολόγηση "Buy" για την Εθνική Τράπεζα ( τιμή  €3,48), καθώς πιστεύει ότι προσφέρει πολύ ελκυστικό συνδυασμό ισχυρών θεμελιωδών στοιχείων και ελκυστικής αποτίμησης.

Οι νέες συνολικές εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή αναθεωρούνται προς τα κάτω 3% κατά μέσο όρο για την περίοδο 2022-2023, αντανακλώντας κυρίως τις ασθενέστερες τάσεις των εσόδων, επισκιάζοντας τις υψηλότερες προβλέψεις. Οι εκτιμήσεις για το καθαρό εισόδημα αυξάνονται 2% κατά μέσο όρο, δεδομένων των χαμηλότερων παραδοχών για το κόστος των προβλέψεων κατά 9%. Σε αυτή τη βάση, αναμένεται τα κέρδη του κλάδου να αρχίσουν να ανακάμπτουν από το 2022 και μετά, αν και με διαφορετικό ρυθμό, ανάλογα με την κατάσταση της κάθε τράπεζας.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα