Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 08:38

* ΕΞΠΡΕΣ: "Αύξηση αφορολογήτων και νέα κλιμάκια για τα ακίνητα. Με νομοσχέδιο του υπ. Οικονομικών κλείνει ο κύκλος των αλλαγών στη φορολογία κεφαλαίου".

* ΜΕΡΗΣΙΑ: "Ακριβότερα όλα τα δάνεια. Πλήγμα για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Σε νέα αύξηση του επιτοκίου κατά 0,25 μονάδες προχώρησε η ΕΚΤ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ακριβότερο το ευρώ και έπεται συνέχεια! Στο 3,75% το επιτόκιο, ενώ ο κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ προανήγγειλε και νέα αύξηση συντόμως".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με προϋποθέσεις η έξοδος από την επιτήρηση της ΕΕ. Έως τον Ιούλιο η τελική απόφαση από Κομισιόν και Ecofin".

Επιτήρηση

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, θα αποφασιστεί η έξοδος της Ελλάδας από την κοινοτική επιτήρηση, αν επιβεβαιωθεί ότι το δημόσιο έλλειμμα μειώθηκε πέρυσι κάτω από 3% του ΑΕΠ και η μείωση είναι διατηρήσιμη. Αυτό συζητήθηκε χθες στις Βρυξέλλες σε κατ' ιδίαν συναντήσεις του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον επίτροπο Χ. Αλμούνια και τον πρόεδρο του άτυπου συμβουλίου της Ευρωζώνης Ζ. Κ. Γιούνκερ".

Επιτόκια

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι "Την έβδομη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων παρέμβασης ανακοίνωσε χθες η ΕΚΤ. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αυξήσουν κατά 0,25% μονάδες τα επιτόκιά τους στα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια οι ελληνικές εμπορικές τράπεζες".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα