Ιαπωνία: Αύξηση των παραγγελιών μηχανολογικού εξοπλισμού

Η μεγαλύτερη μέσα σε πέντε μήνες
Παρασκευή, 09 Μαρτίου 2007 09:42

ΑΥΞΗΣΗ, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, σημείωσαν τον Ιανουάριο οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, καταδεικνύοντας ότι οι επενδύσεις των εταιρειών θα συνεχίσουν να τροφοδοτούν την ανάπτυξη στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο.

Οι μη κυβερνητικές παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού, εξαιρουμένης της ναυτιλίας και των εταιρειών κοινής ωφελείας, αυξήθηκαν εποχιακώς προσαρμοσμένες κατά 3,9% στο 1,09 τρισ. γιέν (9,4 δισ. δολ.) από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν είχαν υποχωρήσει 0,7%, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της κυβέρνησης στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 40 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού θα σημείωναν άνοδο 1,4%.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 11 π.μ., στο Τόκυο, τοπική ώαρ, μετά την άνοδο των μετοχών της Advantest Corp., ενώ έκλεισε με άνοδο 0,43%, φθάνοντας στις 17.164,04 μονάδες.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 117,28 έναντι του δολαρίου από 117,19 πριν από την ανακοίνωση για τις παραγγελίες.

Σημειώνεται ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας, διπλασίασε τα επιτόκια στο 0,5% τον Φεβρουάριο, προχωρώντας στη δεύτερη αύξηση σε χρονικό διάστημα πλέον των πέντε ετών.

Η δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο, αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,1% το τέταρτο τρίμηνο, τον υψηλότερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα περίπου τριών ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα